Obitelj očajna u potrazi za maskiranim umirovljenikom (80): ‘Ne znam ni gdje spava ni što jede’

Nestali umirovljenik zove se Sulejman Kadribašić (Foto: CROPIX/MUP)

Još uvijek je u tijeku potraga za nestalim umirovljenikom Sulejmanom Kadribašićem koji je u utorak odšetao u nepoznato iz doma za umirovljenika na Iblerovom trgu.

U trenutku nestanka bio je maskiran dugom sivom perikom te iscrtanim brkovima i bradom, a bio je odjeven u plavu kariranu košulju, tamne hlače i tamnoplave tenisice.

Zamaskirao se pa odšetao u nepoznato: Traži se nestali umirovljenik (80) iz centra Zagreba

“Ne znam ni gdje spava ni što jede. To je takva neizvjesnost”, kaže supruga nestalog umirovljenika Štefica Kadribašić za Dnevnik Nove TV.

‘Jako smo potreseni’

Kaže da nestali muškarac ima 80 godina te da boluje od Alzheimera. “Grozno. Ne možeš živjeti normalno, niti jedeš niti spavaš, ne funkcioniram uopće. Stalno imam osjećaj da će se pojaviti tu. Gledamo svi na taj balkon. Stalno imam osjećaj sad će se pojaviti”, kazala je.


U Domu kažu da su ga izgubili kad su zajedno s maskiranim korisnicima prelazili iz jedne u drugu zgradu.

Umirovljenik je nestao 13. veljače (Foto: Nestali.gov.hr)

“Jednostavno u 30 koraka uz pratnju i stručnu podršku. Nestao je, nema neutvrđenih okolosti, tako da smo potreseni i molimo građane, molimo sve za pomoć. Jako smo uzrujani”, kazala je Marija Kuštra, ravnateljica Doma za starije Medveščak.

Policija također moli građane za pomoć. “”Ako ga uoče, s obzirom na to da se radi o starijoj osobi i s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, ne da zovu policiju nego ga najprije zaustave odnosno da budu s njim, a onda pozovu 192, onda smo brži i operativniji”, objasnila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.


Komentari