Novo ime u utrci za Zagreb: Petek krenuo u kampaniju u kolima hitne pomoći koje je uzeo s otpada

Foto: Renato Petek / privatna arhiva

Predsjednik Kluba nezavisnih zastupnika u Gradskoj skupštini grada Zagreba, Renato Petek, u petak je najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima 2021. godine. Petek je u utrku krenuo u starim kolima Hitne pomoći a u kampanju se otisnuo ispred zgrade Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića.

“Krećem u kampanju. Imam i vozilo, pokretni ured na usluzi građanima za susrete i za komunikaciju, nešto što sam radio i do sada no sada ću osim slušanja o problemima građanima početi nuditi vrlo konkretna rješenja. U periodu koji je pred nama predstaviti ću i tim ljudi s kojima sam i do sad surađivao, a koji će kao stručnjaci za pojedina područja početi jasno komunicirati o rješenjima po pojedinim sektorima u gradu Zagrebu”, rekao nam je Petek.

Kaže i kako ovaj ured u početku neće funkcionirati na principu Holdingovog pokretnog ureda koji dan prije najavljuje gdje ćete ga sresti sljedećeg dana, već će svoje adrese birati prema potrebama, to jest pozivu građana. Sve će se, naravno, odvijati poštujući aktualne epidemiološke mjere.

“Bitno je doći na lice mjesta i smatram da će građani to cijeniti, da ih ja ne čekam u nekom uredu već da imam pokretni ured s kojim mogu doći k njima”, kaže Petek.

Dodaje i kako je prije lockdowna na proljeće radio sličan program koji se zvao “Petkom s Petekom u pet”, te je ovo druga verzija iste stvari. Razlika je što ovoga puta neće sam odrediti lokaciju susreta, već će primati pozive građana putem telefona i maila.


“Građani se mogu javiti i najaviti pa ćemo komunicirati, dogovarati termine i onda ću doći k njima i zajedno ćemo pokušati pronaći sve informacije o pojedinom problemu, a onda i koje bi bilo idealno rješenje”, kaže.

Trenutno je u pregovorima o suradnji, a otvoren je za sve prijedloge i razgovore “sa svima koji žele sastaviti jedan dobar i kvalitetan tim koji će moći odgovornije upravljati gradom i koristiti sve njegove resurse da se izvučemo iz ove krize u kojoj smo se našli. Ne samo financijske, nego i svojevrsne apatije u kojoj grad na žalost stagnira već nekoliko godina”, kaže.

U utrku je krenuo sa sloganom “Zagreb za 5, Petek za Zagreb”, a na svojoj je novoj web stranici objavio svoju viziju Zagreba. S obzirom na to da mu je jedna od glavnih tema problem gospodarenja otpadom svoj je novi ured, to jest staro vozilo Hitne pomoći, uzeo praktički iz smeća.

“To je stari kombi hitne pomoći koji je preuređivan neko vrijeme. On je bio otpisan, bio je za otpad odnosno staro željezo, a kako se ja puno bavim otpadom i konstantno govorim kako je potrebno reciklirati, kako je potrebno oporavljati ono što se može, tako sam evo dokazao i na ovom kombiju. Ono naravno više nema ove rotirke i ono što ne smije imati, ali je registriran kao pokretni ured i obnovljen je na način da može služiti svrsi. U drugom dijelu kombija uredili smo ured. Ima rasvjetu, struju, a staviti ćemo i aparat za kavu”, pohvalio se Petek pa otkrio kako će uskoro tražiti i potrebne dozvole da se njegov kombi može pojavljivati na raznim lokacijama baš kao i onaj Holdingov pokretni ured.


Komentari