Nisu Zagrepčani jedini u problemu s kvadratima: ‘Spustila sam cijenu na 130 eura, iznajmila sam ju za pola sata’

Garaža, ilustracija (Foto: Pixabay / mipmapgames)

O prodaji i najmu garaža u Zagrebu već smo nekoliko puta pisali, kao i o vrtoglavim cijenama po kojima se garaže prodaju i iznajmljuju. Da je slična situacija u susjednom nam Beogradu, potvrđuje priča temeljena na podacima Geodetskog zavoda koju dosnosi portal Kurir.

Naime, jedna garaža je prošle godine u Beogradu prodana za 63.000 eura. Radi se o lokaciji u centru grada, u općini Stari grad. Koliko je ta cijena visoka, pokazuje primjer kako u centru Novog Sada za 16 kvadrata garaže treba izdvojiti duplo manje novca.

Posljednjih godina kupovina garaža postala je isplativa investicija. Podiže se sve više zgrada, sve je više stanovnika u njima, a većina obitelji ima po dva automobila pa gradske ulice postaju tijesne za privremeno ostavljanje vozila. Gotovo je nemoguće u centru Beograda unajmiti garažno mjesto za manje od 150 eura jer ono što je povoljnije, kažu vlasnici garaža, ode odmah.

Tomašević se pohvalio novom garažom u Klaićevoj: ‘Poduplat ćemo parkirna mjesta’

Zovu kroz pola sata

“Imam dva garažna mjesta – jedno u zgradi, a drugo u dvorištu”, priča Beograđanka Ana R. “Spustila sam cijenu na 130 eura, iako bih zbog lokacije na Dorćolu mogla zaraditi i više, ali mi je prioritet da ga iznajmim. I zaista, nakon oglašavanja, iznajmila sam kroz pola sata”, govori za Novosti.


Čovjek koji je unajmio garažu bez ikakvog cjenkanja je platio najam za narednih pola godine i nekoliko ju je puta pirao bi li ju prodala. Gotovo u pravilu ljudi kojima je iznajmljivala garaže prekidali su suradnju tek kad su se odselili iz tog dijela Beograda.

“Novac koji sam uložio u kupovinu garaže bila je jedna od boljih financijskih odluka. Parkiralište ne zahtijeva ulaganja osim u daljinski ključ. Čak i vrata od garaže ako se pokvare zajednički plaćaju stanari. Ni porez nije velik. A godišnje dobit od nekoliko tisuća eura je značajna za kućni budžet”, otkriva još jedan vlasnik garaže Vujadin T.


Komentari