NISTE ZNALI TAJNU? Ako znate ovo, možete uvijek dobro mirisati

www.pexels.com

Ako u svakom uredu ili na svakom fakultetu postoji jedna osoba pokraj koje vam nije ugodno sjediti zbog mirisa, onda postoji i ona kraj koje je. Ljudi koji uvijek mirišu, vjerovali ili ne, imaju svoje tajne kako im to uspijeva. 

Bitna je prehrana

Hrana koja sadrži mnogo magnezija, vitamina A i cinka proizvodi bolji miris tijela. Suprotan efekt, već je dobro poznato, ima primjerice bijeli luk, ali će i hrana bogata sumporom i crvenim mesom uzrokovati neugodan miris tijela. Dakle, mrkva, tuna, zeleno lisnato povrće su in!

Znaju čime prati odjeću 

Razlika je, dakako, u kvaliteti i duljini trajanja svježeg i ugodnog mirisa odjeće, pa tako na tržištu postoje proizvodi čiji se ugodan miris zadržava više i onaj čiji se gotovo uopće ne zadržava na odjeći. Bitno je znati razliku i odabrati onaj pravi.

Miris prilagođavaju godišnjem dobu


Samo zato što ih imate, ne znači da se svaki parfem ili toaletna voda mogu koristiti u svako doba. Teški parfemi neće biti primamljivi ljeti isto tako kao i što lagane note neće biti primjetne zimi.

Važna je i hidratacija kože

Na suhoj i dehidriranoj koži nijedan parfem neće trajati dugo niti pokazati svoj mirisni potencijal, pa bi za optimalan efekt parfema njega trebalo nanositi isključivo na hidratiziranu kožu.

“Prva pomoć” uvijek u torbi

Stres, previše fizičke aktivnosti ili neka druga nepredviđena situacija znaju pogoditi i one koji najbolje mirišu. Međutim, oni su za to uvijek spremni pa sa sobom imaju mirisne vlažne maramice, dezodorans ili mini parfem kao prvu pomoć, piše Fashion.hr.


Komentari