‘NIŠTA NE BOLI KAO KAD SE OPALI PO DŽEPU’ Novi incident otvorio bolnu temu: ‘Ne bih ga nikad pustila samog…’

Ilustracija (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

U četvrtak se dogodio incident u Ulici Kustošijski venec u kojemu je pas ugrizao petogodišnje dijete. Njega je šetao 48-godišnjak s više od 4 promila alkohola u krvi, a kada su ulazili u dvorište pas je iskoristio priliku i pobjegao vlasniku te na ulici napao dijete koje je ugrizao za nogu.

Priča je ovo koja je potaknulo pitanje o kojem se već godinama žestoko raspravljala – kako stati na kraj vlasnicima čiji psi šeću bez nadzora, a onih u šetnje vode bez povodca. Svoje prijedloge na tu temu otkrili su nam čitatelji na društvenim mrežama.

“Oduzeti psa i kaznenu prijavu za ometanje javnog mira i ugrozu”, predlaže čitateljica.

“Svakih šest mjeseci za sve pse obavezan test socijalizacije koji treba koštati 10 kuna i provoditi se po pravilima, a ne poznanstvu i ako pas nije socijaliziran obavezna dresura i mir”, smatra druga.

(VIDEO) ‘DAJ ODJ*****!’ Vlasnik psa koji je ugrizao dijete poručio: ‘Što je snimljeno je tajno i nemamo razgovora o tome’


Odgovori zazivaju isto

Najčešća taktika kojom bi se čitatelji poslužili su – kazne. ”Ništa ne boli kao kad ih se oplete po džepu. Imam i ja psa, ali ne bih ga nikad pustila samog bez povodca koliko god on miran i pitom bio. Nikad se ne zna što se može dogoditi i eto problema u sekundi. Ljudima se okrene kliker u glavi i naprave glupost, pa kako se i životinji to nebi moglo dogoditi”, kaže jedna ljubiteljica životinja.

“Neka institucije rade svoj posao. Gdje su komunalni redari?”, pita se čitateljica.

“Kad se zlo dogodi, uzalud kazne”, poručuje čitateljica.

“Novčane kazne, trenutno oduzimanje i uvjetna ili trajna zabrana držanja kućnih ljubimaca svim neodgovornim vlasnicima“, sugestija je čitateljice.


Komentari