Niko Kranjčar o novoj karijeri, ali i situaciji u Ukrajini: ‘Nisu htjeli odmah otići, nisu htjeli među prvima bježati’

Foto: Media Servis

Bivši Dinamovac i jedan od omiljenih nogometnih igrača Niko Kranjčar izabran je od UEFA-e da bude ambasador paneuropskog programa za promociju ženskog nogometa. Tim povodom za Media Servis komentirao je svoju novu poziciju, ali i trenutačna događanja u svijetu, poglavito invaziju Rusije na Ukrajinu.

Niko je naime bivši igrač Kijevskog Dinama, pa stoga nije ravnodušan na situaciju u kojoj su se našli njegovi bivši suigrači i sugrađani.

“Ja sam jedno razdoblje proveo u Ukrajini i sigurno da su misli svih nas s njima i da se nadamo da će mir nastupiti što prije”. Na pitanje je li se čuo sa Ognjenom Vukojevićem koji je još uvijek u Ukrajini, Niko je odgovorio da jest.

”Još su tamo i čekaju kako pronaći put da bi izašli. Nisu htjeli odmah otići, nisu htjeli među prvima bježati. Nisu očekivali da će se to dogoditi. Sigurno jedan ružan period, ne samo za Ukrajinu, nego za cijelu Europu i za svijet, po meni. Nadamo se da će se brzo riješiti sve što se tamo treba riješiti i da će biti što manje stradalih”.

Foto: HNS

“To je nažalost naša realnost”, rekao je Niko za Media servis.” Život ide dalje, a u nekim prošlim vremenima svi smo gledali crtiće, pogotovo Disneyjeve i sjećamo se da je crtić bio u 19 ili 19 i 15 sati i nakon toga je slijedila roditeljska zapovijed: nakon crtića oprati zube i spavanje”. Osvrnuo se i na svoju ulogu u UEFA-inom projektu o nogometu za djevojčice.

Foto: HNS

“Mislim da je fantastična ideja da djevojčice, koje svijet tretira da nisu za nogomet, vjerojatno ima i manje curica koje igraju nogomet, da ih se upozna kroz tu tematiku s nogometnim svijetom. Mislim da je nogomet super početak bilo kakvog bavljenja sportom zbog koordinacije i svestranosti kretanja u nogometu kao sportu i mislim kao takav da je super za početak nekog bavljenja sportom. Stvarno ga podržavam”.


Dinamo je sinoć pobijedio Sevillu, ali nije prošao u osminu finala Europske lige. Utakmicu je sa zanimanjem pratio Niko Kranjčar.

“Svi trebaju biti ponosni, od igrača, stručnog stožera i naravno navijača. Šteta da nisu prošli, gledajući dvije utakmice mislim da su male sitnice, one tri minute presudile da ne idu dalje. No, mislim da trebaju biti ponosni”, zaključio je Kranjčar.


Komentari