Nikad viđeno na zagrebačkom glavnom trgu: Molitelji se okupljaju, iznad njih znakovit prizor

Molitelji i prosvjednici na Trgu (Foto: Zagreb.info)

Muškarci koji mole na Trgu bana Josipa Jelačića i ove subote su se okupili kako bi tradicionalno održali svoj moliteljski skup na otvorenome.

Do njih se tradicionalno nalaze i prosvjednici koji su također svake subote prisutni na Trgu i parolama poručuju svoje ideje i stavove, od kojih su mnogi oprečni stavovima molitelja.

Ova subota je posebna po tome što su na Trgu izvješene zastave povodom Povorke ponosa koja će se održati u Zagrebu u popodnevnim satima.

Povorka ponosa

Podsjećamo, Povorka ponosa započet će okupljanjem u 15 sati na Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta te će u 16 sati krenuti gradskim ulicama i trgovima. Povorka će proći Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana J. Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom, sve do Ribnjaka.

U Parku Ribnjak održat će se prosvjedni i svečani skup, s početkom od 17 sati. Okupljenoj LGBTIQ zajednici obratit će se predstavnici Organizacijskog odbora Povorke ponosa.


Potom slijedi Svečano obilježavanje desete obljetnice Zakona o životnom partnerstvu, koji je Hrvatski sabor donio 15. srpnja 2014. Prosvjedni skup na Ribnjaku i svečani dio skupa trajat će do oko 19.00h. Zabavni dio Zagreb Pridea 2024. održat će se od 19.00h do 24.00h.

Molitelji i prosvjednici na Trgu (Foto: Zagreb.info)

Molitelji ponovno na Trgu: Policije je posvuda, privedeno nekoliko ljudi


Komentari