Nevrijeme u Zagrebu iznenadilo građane: ‘Ne znam što bih da sam ostala vani’

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Zagreb.info)

Kako je i najavljeno, Zagreb je u petak, 31. svibnja u popodnevnim satima pogodilo nevrijeme. Nakon 17 sati, počeo je jak pljusak praćen grmljavinom i slabim vjetrom.

“Promjenjivo, povremeno mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Najviša temperatura između 21 i 23 °C”, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Obilan pljusak iznenadio je dio Zagrepčana koji se nisu nadali takvoj promjeni vremena, s obzirom na to da je nekoliko sati prije toga vrijeme bilo sunčano.

Pljusak u Zagrebu (Foto: Zagreb.info)

‘Počeo ogroman pljusak’

“Danas sam bila s prijateljem na ručku oko tri popodne i bilo je sunčano. Čak je bilo i malo vruće i komentirali smo kako je super što nema kiše… I sada samo dva sata nakon toga je počeo baš ogroman pljusak. Počeo je nedugo nakon što sam ušla u kuću, stvarno ne znam što bih da sam ostala vani jer uopće nisam očekivala takvo nevrijeme”, poručila je čitateljica.

Nestabilno vrijeme trebalo bi se u Zagrebu nastaviti i sutra, iako se ne očekuje kiša. “Pretežno sunčano uz slab i umjeren jugozapadni vjetar. Ujutro je na širem području grada moguća krakotrajna magla, a poslijepodne slab razvoj oblaka. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 13 °C. Najviša dnevna od 23 do 25, na vrhovima Medvednice između 15 i 18 °C”, navodi DHMZ.

U subotu se održava Povorka Ponosa: Tramvaji će u centru voziti izmijenjenim rutama



Komentari