fbpx
30.09.2024.
Naslovnica Vijesti Info Nevrijeme stiglo u Zagreb, cijela Hrvatska pod alarmima: Meteorologinja otkrila kad stiže...

Nevrijeme stiglo u Zagreb, cijela Hrvatska pod alarmima: Meteorologinja otkrila kad stiže nova velika promjena

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX / DHMZ)

Danas, u utorak, oblačno i nestabilno, a moguća su i sunčana razdoblja. U cijeloj zemlji povremeno će padati kiša, a osobito na Jadranu i uz njega lokalno će biti i obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar mjestimice umjeren jugozapadni i južni. Na Jadranu će umjereno do jako jugo slabjeti i okretati na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 Celzijevih stupnjeva.

“S jačim naoblačenjem kiša, pa i u obliku lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom stižu na istok već prijepodne. Prema večeri vjerojatno prestanak oborina i razvedravanje. Vjetar južni slab, prolazno i jak. U središnjoj Hrvatskoj od jutra oblačno s kišom, ponegdje i jačim pljuskovima s grmljavinom. Popodne sunčana razdoblja, ali neće biti posve stabilno. Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

Na sjeverni Jadran i u Gorsku Hrvatsku kiša, pa i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom, stiže već u noći. Prijepodneva smirivanje vremena, pa će drugi dio dana biti sunčaniji, ali ne i posve stabilan. Jako i olujno jugo će slabjeti već ujutro, zatim i okrenuti na umjeren jugozapadnjak. Dnevna temperatura zraka od 20 do 24 °C”, prognozirala je za HRT meteorologinja HRT-a Tomislava Hojsak.

Idućih dana na kopnu promjenjivo

“Jako i olujno jugo puhat će prijepodne i u Dalmaciji, zatim slabiji jugozapadni i južni vjetar. Uz promjenjivu naoblaku pljuskovi praćeni grmljavinom će ponegdje biti i obilni, osobito u prvom dijelu dana. Temperatura zraka većinom od 19 do 24 °C, ujutro ponegdje niža. I na jugu Hrvatske promjenjivo s pljuskovima i grmljavinom, češćim i izraženim u prvom dijelu dana. Umjereno do jako jugo slabjet će tek poslijepodne. Temperatura zraka većinom od 19 do 24 °C.

“Idućih dana na kopnu promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, a kiša je izglednija u južnim predjelima unutrašnjosti, još u srijedu i drugdje. Od četvrtka na kopnu jača južina, pa će temperatura zraka ponegdje osjetno porasti. I na Jadranu nestabilno, od četvrtka uz sve jače jugo. Još u srijedu će pljuskova praćenih grmljavinom biti duž cijele obale, a zatim će se pojavljivati uglavnom na sjevernom Jadranu”, poručila je.


Inače, danas je za čitavu Hrvatsku na snazi žuti metreoalarm zbog potencijalno opasnog vremena. Meteoalarm je na snazi zbog grmljavinskog nevremena diljem zemlje i jakih, do olujnih, udara juga duž cijelog Jadrana.

Meteorolozi upalili alarm za cijelu Hrvatsku: U utorak stiže velika promjena, vrijeme će biti potencijalno opasno


Komentari