Nesreća u mjestu koje je uništila tuča: Teško je ozlijeđen mještanin pri padu s krova

Sanacija štete u Bošnjacima, ilustracija (Foto: Nenad Opacak / CROPIX)

Nakon olujnog nevremena i tuče koja je u ponedjeljak nanijela veliku štetu na stambenim i gospodarskim objektima te poljoprivrednim kulturama, u Bošnjacima traje obnova. Nažalost, tijekom radova jedna je osoba teže ozlijeđena pri padu s krova.

Iz Općine Bošnjaci poručili su da su svjesni razmjera štete, ali su pozvali stanovnike da se ne penju na krovove dok je mokro zbog opasnosti od padova. Vrijeme bi trebalo biti dobro narednih 10-ak dana i stići će se sve sanirati, poručili su.

Također, brojni dobročinitelji donirali su stradalim Bošnjačanima crijep, a najtraženiji su krovopokrivači. U selo je pristiglo i devet krovopokrivača iz Domaljevca u susjednoj BiH, koji su sudjelovali u pokrivanju nekoliko stradalih kuća. U one kuće u koje se uvukla vlaga nakon nevremena, u funkciju su stavljeni isušivači, kojih je nabavljeno dvadesetak.

Tuča, ilustracija (Foto: Screenshot)

Nezapamćeno nevrijeme

Podsjetimo, Bošnjake i susjednu Županju u ponedjeljak navečer zahvatilo je jako nevrijeme praćeno tučom veličine teniske loptice.

Stradali su brojni stambeni i gospodarski objekti kao i poljoprivredne kulture, na kojima je u tijeku procjena štete.

Zamjenik vukovarsko-srijemskog župana koji obnaša dužnost župana Franjo Orešković proglasio je stanje prirodne nepogode ua Općinu Bošnjaci i Grad Županju.


Zbrajaju se posljedice nezapamćene oluje u Slavoniji: ‘Sve nam je uništeno, kako ćemo živjeti’


Komentari