Neradni je dan, ali nije praznik: Provjerili smo hoće li se na izborni dan naplaćivati parking

Parking pred stambenom zgradom u Zagrebu (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Po prvi put u vrlo dugom razdoblju izbori se održavaju tijekom radnog tjedna, odnosno u srijedu. Zbog toga će velik broj stanovnika biti slobodan, odnosno neće raditi, te će imati priliku sudjelovati na izborima.

S obzirom na to da je sutra neradni dan, ali nije nedjelja niti praznik, neki su nas čitatelji zamolili da provjerimo kako će situacija funkcionirati glede naplate parkiranja u Zagrebu.

Odgovor smo brzo dobili iz gradske uprave. “Režim je kao da je nedjelja. Znači, za javna parkirališta neće biti naplate, ali će raditi javne garaže i pauk služba”, obavijestili su nas.

Jak vjetar i obilna kiša: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, neka muku muče s vremenom

Kako će raditi trgovine

Zbog neradnog dana, podsjetimo još, ustanove poput banki bit će zatvorene, ali će zato raditi neke trgovine. Doduše, neke će od njih raditi nešto skraćeno, dok će pojedine ipak biti zatvorene. Šoping centri će uglavnom biti otvoreni.


Na našem portalu napravili smo detaljan popis radnih i neradnih trgovina, koji možete pogledati ovdje.

Na dan održavanja parlamentarnih izbora, 17. travnja, Konzumove prodavaonice radit će  tako prema posebnom radnom vremenu. Usluge dostave i drive-ina bit će dostupne do 15 sati. Detaljno radno vrijeme svih trgovina Konzuma možete provjeriti OVDJE.

Supermarketi

Trgovine Spara bit će otvorene tijekom izborne srijede 17. travnja. Na taj će dan Spar supermarketi i Interspar hipermarketi u cijeloj Hrvatskoj raditi prilagođeno, po nedjeljnom radnom vremenu. Detaljno radno vrijeme trgovina u srijedu pogledajte OVDJE.

Na dan održavanja parlamentarnih izbora trgovine Kauflanda radit će prema nedjeljnom radnom vremenu. Kako će raditi pojedine trgovine, pogledajte OVDJE. Što se tiče Lidla, u srijedu će trgovine raditi prema izmijenjenom radnom vremenu. Kako će sutra raditi pojedine trgovine pogledajte OVDJE.

Sve Eurospinove poslovnice radit će na dan izbora, a trgovine Studenca na dan izbora 17. travnja radit će prema redovnom radnom vremenu. Radno vrijeme najbliže trgovine možete pronaći OVDJE.

Radno vrijeme centara

Pevexovi prodajni centri tijekom izbornog dana neće raditi. Što se tiče šoping centara, Arena Centar na izborni dan radit će po redovnom radnom vremenu, od 9 do 21 sat. City Center one West radi prema redovnom radnom vremenu, od 9 do 21 sat.

Prema redovnom radnom vremenu na izborni dan 17. travnja radit će i City Center one East, od 9 do 21 sat. Z Centar radi prema redovnom radnom vremenu, od 9 do 21 sat, kada će biti otvorene sve trgovine unutar Centra.


Komentari