Nekoć moćna političarka ide u zatvor: Stigla kazna za bivšu županicu Lovrić Merzel

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bivša županica Marina Lovrić Merzel iz Sisačko-moslavačke županije pravomoćno je osuđena na šest godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita, pranja novca i krivotvorenja isprave. Osim toga, bit će ponovno suđena zbog optužbi za trošenje novca županije za privatne svrhe.

Lovrić Merzel već je ranije, u ožujku 2022., osuđena na sedam godina zatvora zbog koruptivnih djela te je odvedena izravno u zatvor. Oduzeto joj je i imanje, odnosno stan, stečen primanjem mita, a sada je kažnjena i novčano.

Ostali suoptuženici, poput Silvija Kobeščaka, Bernarda Popeca i Dalibora Rožankovića, također su dobili svoje kazne, od kojih je Rožankoviću izrečena djelomično uvjetna osuda.

Načelnik policije otkrio novi detalj tragedije: ‘Danka se u autu probudila, a onda su ju zadavili’

Suđenje trajalo od 2018.

Optuženi su bili za različite oblike korupcije, uključujući primanje mita radi prodaje tvrtke Ceste Sisak te nezakonito trgovanje nekretninama i poslovanje s javnim sredstvima.


Ovo pravomoćno rješenje dolazi nakon dugog sudskog procesa koji je trajao od 2018. godine, a optužnice su podignute nakon uhićenja u Uskokovoj akciji 2014. godine.


Komentari