NAZIRE SE SVJETLO NA KRAJU TUNELA: Smanjio se broj novooboljelih, kraj pandemije moguć je na proljeće

Foto: Zagreb.info

U KB-u Dubrava trenutno se nalazi 370 pacijenata na liječenju od koronavirusa, a prije dva tjedna bilo ih je više od 500, sa smanjio se i broj pacijenata na respiratoru.

Ivan Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava donio je dobre vijesti i istaknuo da se još razmišlja o mogućnostima rasterećenja sustava i smanjivanja jedinica intenzivnog liječenja.

Od težih bolesnika, na uređaju ECMO trenutno se nalaze dva pacijenta. Do sada je tim uređajem liječeno pet bolesnika, od čega su dva preminula. Lukšić je istaknuo da je bila riječ o najtežim bolesnicima.

U gostovanju za N1 dotaknuo se i teme cijepljenja i napomenuo da cjepivo nudi jedini mogući izlaz iz pandemije. Većina djelatnika bolnice želi se cijepiti, a već se cijepio i sam Lukšić.

Dolazak proljeća naveo je kao mogući vremenski okvir za izlazak iz pandemije, a smatra i da je kriza dobro vođena te da su se građani pridržavali mjera. Također je istaknuo da šatori oko bolnice nisu korišteni, ali će još neko vrijeme ostati kao mjera predstrožnosti. Lukšić također smatra da će se Arena, u kojoj je smješteno nešto oboljelih, uskoro zatvoriti.



Komentari