Nakon petodnevnog bojkota, učenici se vraćaju u školu: ‘Institucije su se napokon pokrenule’

Učenici, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U učionicu se sutra vraćaju svi učenici 4. razreda jedne zagrebačke osnovne škole koji su pet dana bojkotirali nastavu nakon što je u njihov razred premješten učenik iz druge škole zbog neprimjerenog ponašanja, potvrdio je novinarima u četvrtak navečer odvjetnik Klaudio Čurin.

“Djeca se sutra vraćaju u školu”, rekao je odvjetnik roditelja Čurin pojasnivši kako je ranije danas u Uredu pravobraniteljice za djecu održan konstruktivan sastanak sa svim sudionicima postupka.

Detalje nije iznosio, no kazao je kako su na sastanku dana jamstva roditeljima da će “sve institucije obaviti sve što im je u nadležnosti da se osigura sigurnost njihove djece na nastavi”. O tome što će biti s dječakom nakon čijeg dolaska je i krenuo bojkot nastave, odvjetnik nije htio govoriti.

Roditelji u strahu zbog dječaka koji im provocira djecu: ‘Curice dira po spolovilu’

Roditelji zadovoljni

“Predmet je riješen inicijativom pravobraniteljice za djecu kojoj želimo zahvaliti na njenom angažmanu”, poručio je Čurin dodavši kako su roditelji zadovoljni ponuđenim jamstvima. Žele, kaže, vjerovati da će se institucije držati danih obećanja i da će se sve propisane procedure provoditi.


O tome što je konkretno obećano nije htio govoriti rekavši kako su se obvezali prema drugim sudionicima sastanka i pozivajući se na propise koji štite dobrobit djece.

“Mogu izraziti zadovoljstvo jer je današnji sastanak rezultirao time da su se stekli zadovoljavajući sigurnosni uvjeti za našu djecu počevši od sutra, tako da smo jedinstveni donijeli odluku o povratku učenika 4.d sutra na nastavu”, rekao je novinarima jedan od roditelja.

Dodao je i kako je na današnjem sastanku predloženo rješenje koje zadovoljava sve strane. Institucijama je pak zahvalo jer su se pokrenule i prepoznale ‘neefikasnosti u vlastitim redovima’.

Stručnjaci upozoravaju: ‘Mi smo stvorili djeci ovaj svijet u kojem žive’


Komentari