Najavljen početak izgradnje važnog projekta u Svetom Ivanu Zelini: ‘Doprinijet će sigurnosti’

Radovi, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Uskoro započinju radovi na izgradnji nogostupa na relaciji Donja Zelina – Goričica. Naime, ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom ZAGORJE GRADNJA d.o.o., čijem je potpisivanju prethodio postupak javne nabave.

Ponuda tvrtke ZAGORJE GRADNJA d.o.o. odabrana je kao ekonomski najpovoljnija. Vrijednost radova iznosi 2.515.428,51 eura.

Nadalje, zahvat obuhvaća izgradnju nogostupa uz državnu cestu DC 3 dužine tri kilometra, a odnosi se na dionicu koja kreće od skretanja za Ulicu Vjekoslava Tkalca u Donjoj Zelini do naselja Goričica, točnije do skretanja za Blaškovec.

Važan infrastrukturni projekt

“Ugovoreni radovi nastavak su projekta izgradnje nogostupa uz državnu cestu DC3 od Goričice do Komina. Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji dionice nogostupa u naseljima Črečan, Pretoki i Hrastje ukupne duljine 2 kilometra, dok su u protekle dvije godine završene dvije kraće dionice nogostupa, dionica Komin od raskrižja prema autocesti do dućana u centru te dionica Blaškovec od državne ceste do župne crkve u Blaškovcu”, izjavio je gradonačelnik Hrvoje Košćec

Također, gradonačelnik je dodao kako je ovo još jedan u nizu važnih infrastrukturnih projekta koji će uvelike doprinijeti sigurnosti pješaka u prometu.



Komentari