Na policama se pojavile ‘Neretvanske mandarine iz Egipta’: Evo o čemu je riječ

Mandarine (Foto: Pixababy)

Na policama jednog popularnog trgovačkog lanca pojavile su se Neretvanske mandarine s etiketom na kojoj piše da su podrijetlom iz Egipta. Neki kupci već su se zabrinuli da je riječ o prevari, a u rješavanje misterija uključila se i Facebook stranica Halo, inspektore.

Međutim, nije riječ o prevari, niti neka Neretva teče Egiptom, već je rješenje puno jednostavnije. Naime, kako je ustvrdio Državni inspektorat, radi se o tiskarskoj pogrešci.

“Utvrđeno je da je prilikom ispisivanja oznake odnosno naljepnice s podacima došlo do pogreške, pri čemu je na naljepnici napisano da je zemlja podrijetla Egipat, umjesto Republika Hrvatska”, obavijestili su iz DIRH-a.

Ne uspijevaju u Egiptu u ovo doba godine

“Zbog tiskarske pogreške na deklaraciji naših mandarina, želimo vas obavijestiti da one potječu iz plodne doline Neretve, a ne iz Egipta. Mandarine su sezonsko voće koje ne uspijeva u Egiptu u ovo doba godine. Ispričavamo se na ovoj nesretnoj pogrešci i zahvaljujemo na vašem razumijevanju i povjerenju”, napisali su iz kompanije Agroneretva d. o. o. koja proizvodi dotične mandarine.

Iz mesnice u Dubravi reagirali na optužbu Zagrepčanke da varaju kupce: ‘Zar zbilja to mislite’


“Naše mandarine su bogate vitaminom C, antioksidansima i vlaknima što doprinosi zdravlju i vitalnosti. Certifikat GLOBALGAP koji posjedujemo jamči visoke standarde u proizvodnji i sljedivost svakog ploda, od polja do vašeg stola. Vaše zadovoljstvo naš je prioritet i nastavit ćemo isporučivati najkvalitetnije proizvode s pažnjom prema okolišu i budućim generacijama,” napisali su u očitovanju.

Prema agronomskoj kompaniji El-Marwa mandarine u Egiptu uspijevaju od prosinca do svibnja.


Komentari