MUČNA PRIČA OCA BICIKLISTA S TRNJA: ’Od smrti supruge on tone, plaćao sam mu režije od male penzije’

Foto. Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebačka policija u srijedu je objavila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom kojeg se tereti za ubojstvo umirovljenika (66) na zagrebačkom Trnju, a njegov otac sada se oglasio za Jutarnji list.

Govori kako je za slučaj čuo u medijima, ali nije znao da je njegov sin povezan s istim. Zaprimio je, govori, poziv policije koja ga je obavijestila da je uhićen pa je s njim prisustvovao i pretresu stana.

U tom stanu 40-godišnjak je živio sam jer su mu se otac zbog nervoze i živčanosti sina, odselio u vikendicu. “Ja sam bez riječi. Čuo sam se sa sinom u utorak ujutro. Zvao me da dođem po 12 godina starog psa jer je gluh pa on nema živaca biti više s njim. Pritom mi nije spomenuo sukob s čovjekom zbog psa”, govori muškarac koji ističe i kako mu sin ne posjeduje bicikl pa pretpostavlja da je isti posudio.

Pobjegao s mjesta događaja

Svjedoci su naime utvrdili kako je osumnjičenik vozio bicikl pa se verbalno sukobio sa starcem kojeg je onda udario, a kada je isti pao na tlo, nastavio ga udarati. Muškarac je naposljetku od ozljeda i preminuo, a 40-godišnjak je pobjegao s mjesta nesreće.

“Otkad mi je supruga umrla, on tone, a kad sam mu prije dva tjedna rekao da sam jako bolestan i da moram na dijalizu, plakao je i postao dodatno potišten, izgubljen, utučen jer se boji da i mene ne izgubi”, dodao je otac napadača koji tvrdi i kako nije siguran je li zakazao kao otac. “Supruga i ja smo mu sve dali, iako živimo skromno. Nikad nije stekao radne navike. Režije i hranu sam mu financirao ja od svoje male penzije, a nedavno je dobio 800 kuna socijale. Žalio mi se kako mu susjedi idu na živce, kako buče i galame, a zapravo su se susjedi opravdano žalili na njega”, navodi potom.

Psihijatrijska pomoć

Ističe i kako muškarac nije odgajan u agresiji, ali priznaje da mu je potrebna bolja psihijatrijska pomoć od one koju je jednom mjesečno dobivao. Naposljetku je izrazio sućut supruzi preminulog muškarca.


Inače, 40-godišnjak je sada predan pritvorskom nadzorniku, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Komentari