MORH odgovorio Milanoviću o odgodi vojnog roka: ‘Moramo demantirati teze’

Hrvatska vojska (Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX)

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović uputio je u petak premijeru Andreju Plenkoviću dopis kojim mu predlaže hitno sazivanje sjednice Vijeća za obranu gdje bi se razmotrilo uvođenje obveznog vojnog roka.

Predsjednik Milanović je u pismu, među ostalim, ocijenio “neprimjerenim i neozbiljnim” to što je kao kao vrhovni zapovjednik OSRH iz medija doznao da Vlada RH namjerava odgoditi uvođenje obveznog vojnog roka.

No, Ne temeljno vojno osposobljavanje se ne odgađa, poručilo je Ministarstvo obrane predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Odgoda obveznog vojnog roka podijelila Zagrepčane: ‘Napraviti uvjete, a ne depilirane tetkice’

‘Potrebno demantirati teze’

”Predsjednik Zoran Milanović, koji je mijenjao stav o uvođenju temeljnog vojnog osposobljavanja da bi sada u kampanji za predsjedničke izbore zatražio hitno sazivanje sjednice Vijeća za obranu, u svom je priopćenju iznio šest točaka vezanih za vojno osposobljavanje.


Predsjednik ih naziva otvorenim pitanjima i tvrdi da na njih nije dobio odgovore, iznosi i potpuno neosnovane i neistinite ocjene, pa je zbog objektivnog i istinitog informiranja javnosti potrebno demantirati teze plasirane iz Ureda predsjednika.

Posebno napominjemo da je predsjednik Milanović, preko ljudi iz svog Ureda, bio upoznat sa svim detaljima modela temeljnog vojnog osposobljavanja koji su izradile Oružane snage RH.

Predsjednik se sada referira na medijske interpretacije o ‘odgodi uvođenja obveznog vojnog roka’ na što možemo još jednom ponoviti: Ministarstvo obrane i Oružane snage RH spremni su za provođenje temeljnog vojnog osposobljavanja. Dakle, temeljno vojno osposobljavanje se ne odgađa. Do siječnja iduće godine bit će usvojena zakonska podloga i onda će krenuti proces provođenja temeljnog vojnog osposobljavanja”, izvijestili su iz MORH-a.

Zagrebački političari o vojnom roku: ‘Svakako je nezaboravno iskustvo’


Komentari