fbpx
14.10.2024.
Naslovnica Vijesti Info Meteorolozi upozorili na veliku promjenu koja nas čeka: ‘Dolazi krajem ovog tjedna’

Meteorolozi upozorili na veliku promjenu koja nas čeka: ‘Dolazi krajem ovog tjedna’

Promjena vremena (Foto: Dragan Matic / CROPIX )

Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i najvišom dnevnom temperaturom uglavnom od 17 do 21 Celzijev stupanj očekuje Hrvatsku u ponedjeljak, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Slabe kiše može mjestimice biti na zapadu, ponaprije na širem području Rijeke. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se u Dalmaciji.

Vjetar će puhati slab do umjeren, u Slavoniji jugoistočni, na sjevernom Jadranu južni i jugozapadni, a u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni.

Uobičajeno listopadsko vrijeme

“U idućim danima, pratit će nas uobičajeno listopadsko vrijeme uz čestu izmjenu oblačnih i sunčanijih perioda, dok je slaba kiša moguća uglavnom u gorju. Temperature zraka bit će poprilično ujednačene, s dnevnim vrijednostima između 17°C i 23°C, dok će noći biti svježije s nešto nižim temperaturama”, prognoziraju meteorolozi IstraMeta.

“Početak tjedna obilježit će relativno stabilno vrijeme, očekuje nas suho i djelomice sunčano. Jutarnje temperature će biti niže, osobito u unutrašnjosti Istre, ali će tijekom dana porasti do ugodnih 20°C, pružajući idealne uvjete za boravak na otvorenom.

Krajem tjedna, te naročito za vikend sve je izglednija promjena vremena uz mjestimičnu kišu i pljuskove. Iako su lokalno moguće obilnije oborine prema trenutnim modelima, ekstremnih količina ne bi trebalo biti. Temperature zraka neće se značajnije mijenjati”, poručili su.


Meteorolozi pokazali oko ciklone, Hrvati u strahu: ‘Podsjeća na Dan poslije sutra’


Komentari