Meteorologinja najavila novu promjenu: Pale se alarmi za dijelove Hrvatske

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

Nestabilno vrijeme praćeno kišom u pojedinim dijelovima Hrvatske nastavlja se i u srijedu, 25. rujna. Naime, meteorologinja DHMZ-a Dunja Plačko-Vršnak objasnila je da se u srijedu očekuje promjenjivo vrijeme, a ponegdje i kiša, većinom na Jadranu.

Također, meteorologinja je u Dnevniku HRT-a objasnila da će četvrtak i petak biti pretežno suhi, vjetroviti i iznadprosječni topli, nakon čega slijedi nova promjena. Inače, trenutno su nakon rasta Dunava potopljena područja oko Batine, dok je vodostaj do 17 sati danas iznosio 705 centimetara.

“Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, a ponajprije na Jadranu i uz njega moguće i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. Poslijepodne, osobito u zapadnijim predjelima dulja sunčana razdoblja. Vjetar mjestimice umjeren južni i jugozapadni, na moru i jugo, navečer u jačanju. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 15, na Jadranu između 16 i 21, a najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C”, prognoza je to DHMZ-a za Hrvatsku sutra.

Vremenska prognoza (Foto: DHMZ)

Nova promjena vremena

Također, nestabilno vrijeme očekuje se sutra i u Zagrebu. “Promjenljivo, oblačno sa sunčanim razdobljima. Bit će nestabilno, pa je na širem području grada mjestimice moguća kiša. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni i južni. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 15, a najviša dnevna od 23 do 25 °C”, prognoza je DHMZ-a za Zagreb sutra.

Nadalje, u srijedu je za cijeli Jadran upaljen žuti meteoalarm i to zbog grmljavinskog nevremena. Također, na zapadnoj obali Istre upaljen je žuti meteoalarm zbog jakog vjetra. Osim toga, meteorologinja Plačko-Vršnak najavljuje i novu promjenu vremena koja bi trebala doći u subotu.

“U subotu nova promjena vremena uz kišu, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, te uz pad temperature zraka i sjeverni vjetar. Na Jadranu djelomice sunčano, oblačnije na sjevernom dijelu uz ponegdje malo kiše, a u subotu ponovno ponegdje izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Jako i vrlo jako jugo u subotu će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar”, zaključila je meteorologinja.


Nevrijeme stiglo u Zagreb, cijela Hrvatska pod alarmima: Meteorologinja otkrila kad stiže nova velika promjena


Komentari