MARKO BOGDANOVIĆ Novog direktora ZET-a nazivali su grobarom Đure Đakovića, evo kako je od tamo otišao

Foto: Zagreb.info

Marko Bogdanović imenovan je novim predsjednikom Uprave ZET-a.

Prema životopisu koji je objavljen na internetskoj starnici Đure Đakovića čiji je bio predsjednik Uprave, stoji kako je Bogdanović diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, smjer proizvodno strojarstvo u Zagrebu.

Karijeru je započeo 2000. u Agrokoru gdje je radio kao rukovoditelj održavanja u Ledu. Ondje je gradio karijeru preko mjesta pomoćnika direktora za proizvodnju u Hrvatskoj, zatim izvršnog direktora za investicije i održavanje pa sve do direktora proizvodnje. Na toj je poziciji bio odgovoran za ukupnu proizvodnju i investicije Ledo d.d. u Hrvatskoj, kao i povezanih društava u Mađarskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

U svibnju 2012. došao je u Đuru Đaković na mjesto člana Uprave, a od rujna 2014. pa do srpnja 2015. obnašao je i funkciju glavnog izvršnog direktora Đuro Đaković inženjeringa.

Na mjesto predsjednika Uprave Đuro Đaković došao je u siječnju 2018. i na toj se funkciji zadržao do 30. listopada 2019. kada je Đuro Đaković Grupa obavijestila investicijsku javnost da je predsjednik Uprave Društva Đuro Đaković Grupe d.d. Marko Bogdanović podnio ostavku na navedenu dužnost.

Prilikom ostavke obrazložio je da se Grupacija susreće s dva ključna problema. Prvi je bio nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz, a drugi da imaju nedostatak vlastitog kapitala u Društvu.


U svom je obrazloženju istaknuo i da je provedeno poslovno restrukturiranje te da Grupacija posluje samo u održivim pogonima, a po njihovom su mišljenju svi tada neperspektivni programi ugašeni.

Lokalni portal, SB Online iz Slavonskog Broda u kojemu je i sjedište Đure Đakovića, prije godinu dana je objavio članak pod naslovom Grobari Đure Đakovića u kojemu se navodi da je poslovanje sve lošije.

“Prvim danom 2018.g na čelo Đure Đakovića dolaze HNS-ove uzdanice Marko Bogdanović i Slaven Posavac. O njima su napisani eseji, pogotovo o ovom potonjem. Zaista su s pravom u medijima prozvani grobari Đure Đakovića naravno zajedno s svim direktorima, vladama, nadzornim odborima koji su lagano svatko na svoj način zabijali ašov u zemlju” stoji u članku.


Komentari