Manijak usred Zagreba puca po tuđim balkonima: ‘Nismo sigurni od monstruma ni u vlastitom domu’

Kruge, ilustracija (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Zagrebačka udruga za spašavanje i udomljavanje mačića Prava šapa izvijestila je o zabrinjavajućem incidentu na Krugama. Njihovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“ZAGREB, KRUGE: GINNY JE UPUCANA NA BALKONU. Da, dobro ste pročitali. Ginny je spašena s ulice prije godinu dana, bila je bolesna, gladna, sva nikakva… no uz trud veterinara, vaše donacije i skrb svoje udomiteljice, divno se oporavila. Ostala je u istom domu kao i naš ranije udomljeni Fish jer su se super složili.

Neki dan udomiteljica je primijetila nešto na njenom jeziku i odvela ju veterinaru, a nakon toga uslijedio je šok: Ginny je imala dijabolu zračne puške zabijenu posred jezika. Budući da ne izlazi van, jedina mogućnost je da je upucana dok je bila na balkonu. Sreća u nesreći je da je vjerojatno u tom trenutku zjevnula i metak je završio u jeziku, a ne u oku, ili još gore, u glavi ili kralježnici.

Nismo sigurni ni na vlastitim balkonima?!

Metak je kirurški izvađen i ona se sada oporavlja. Bit će dobro, jer je imala sreće. To ne mijenja činjenicu da netko usred Zagreba puca po tuđim balkonima. Mogao ju je ubiti. Zašto? Zato što se sunča na vlastitom balkonu i nikom ne smeta. Mogao je pogoditi nekog drugog, nečijeg psa, nekog čovjeka, dijete.

Doselili u Zagreb i pronašli stan pa ih dočekao šok: ‘Odmah smo zvali gazdu, užas’


Sad više nismo sigurni od monstruma ni na vlastitim balkonima?! Incident se odvio u krugu Nalješkovićeva – Cvijete Zuzorić. Ako znate tko ima zračnicu i puca po životinjama, vidjeli ste bilo što ili imate bilo kakvu dojavu, javite nam se u inbox ili e-mail, može i anonimno. Sve je prijavljeno policiji skupa sa vet. dokumentacijom.

I na kraju što da kažemo, osim da se pazite, pazite svoje životinje i djecu. Udomiteljica sad živi s plahtama povješanim preko mreža jer ju je strah novih metaka”, upozorili su.


Komentari