MAJKA KOJA JE VIDJELA IŽIVLJAVANJE NAD DJECOM U SUZAMA: ‘Ispada da je bolje da se okrene glava i šuti’

NOVA TV

Najnoviji rasplet situacije, u najmanju ruku šokira.

Kada je javnost saznala za postupanje jedne zaposlenice Goljaka prema djeci s posebnim potrebama, Zagreb i cijela Hrvatska, ostali su u šoku. Podsjetimo, tada su za kamere Provjerenog, progovorile zaposlenice Goljaka, a sestru koja je zlostavljala djecu opisali su kao grubu i nasilnu osobu čijim su ispadima svjedočile svakodnevno.

>>> ŠOK! IZAŠLA PRAVA ISTINA O MUČENJU DJECE NA GOLJAKU: ‘Konjino, konju, šuti budalo! Dosta mi te više! Kozo jedna’

Kada bi dijete obavilo nuždu, ne samo od te sestre, od svih sestara dobilo bi jednu lijepu lekciju. Smrdiš, odvratan si, što si to napravio, fuj te bilo, srami se i tako dalje. To se sve događa na odjelu dojenčadi i male djece. Zato što su tamodjeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi i nema nekog jasnog sustava kontrole. Dakle, djeca ovise isključivo o osoblju, o medicinskim sestrama,” ispričala je zaposlenica Goljaka.

Photo: Robert Anic/PIXSELL
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Pitanje koje se postavlja: hoće li se na zlostavljanje u bolnici i dalje zatvarati oči? Dijana, majka koja je cijeli slučaj i podijelila s javnosti kazala je kako se ono što je vidjela nikada neće promijeniti. Najnoviji rasplet situacije, u najmanju ruku ju je šokirao.

“To je bilo nasilje nad djecom i nisam ništa preuveličala. n+Ne može se tako ponašati to nisu bile ni vježbe, ona je jednostavno njih postavljala za ručak i ne može mi nitko reći ona se malo grublje ponašala prema njima. Ona je njih udarala. Ispada da je bolje da se okrene glava i šuti nego da se nešto prijavljuje. Ja sam totalno razočarana, nikad se ništa neće promijeniti. Ta djeca si ne mogu pomoć. Ona ne znaju reći što se događa. Pogotovo ako je to svaki dan. Ja sam se nadala da je to bilo samo taj jedan put. Da sam slučajno vidjela pa da će je opomenut, ona će se primirit, sve će biti ok, ali…”, rekla je Dijana.

HRT-ovoj novinarki danas je odgovorila zagrebačka policijska uprava:


”U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da su policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli opsežno kriminalističko istraživanje te obavili obavijesne razgovore s dojaviteljicom i svim stručnim djelatnicima ustanove koju navodite. Prikupljenom medicinskom i drugom dokumentaciju te drugim poduzetim mjerama i radnjama tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici nisu utvrdili elemente kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti te su o svim prikupljenim saznanjima obavijestili Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Zagrebu.”

Zaposlenica dijete udarala po licu

Podsjetimo, Dijana Sajko je prilikom posjeta Goljaku, naišla na doista zastrašujući prizor.

“Riječ je o Gornjem Goljaku, a scena se događala iza zamahljenih stakala. Išla sam svome djetetu otkopčati jaknu i primijetila sam kako je zaposlenica vikala na dijete, primila ga za lice i odgurnula ga u kolica. Riječ je odjetetu između tri i četiri godine starosti s posebnim potrebama. Doslovno sam uletila u prostoriju i gospođi svašta izgovorila”, ispričala nam je Dijana Sajko koja je prije toga, cijelu priču objavila na društvenim mrežama.

>>> USTALI DJELATNICI GOLJAKA: Na nasilnu kolegicu sami smo se žalili, ravnateljica je sve znala!


Komentari