Majka dvoje djece zbog krađe parfema mora u zatvor na sedam mjeseci: ‘Nema mjesta blažem kažnjavanju’

Općinski kazneni sud u Zagrebu. (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Majka dvoje malodobne djece, osuđena je na sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog krađe parfema u trgovini kozmetikom, iako je tražila blažu kaznu. Prema pravomoćnoj presudi, žena je ukrala parfem vrijedan 295 eura, a sud je rekao da mora odslužiti kaznu.

Županijski sud, naime, smatra kako će se “upravo kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci ostvariti sve svrhe kažnjavanja te utjecati, kako na optuženicu, tako i na ostale da shvate da je činjenje kaznenih djela pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno”.

Žena se, žalila da presuda nije uzela u obzir odlučne činjenice jer ne navodi “militražu”, odnosno količinu parfema u bočici. No, žalbeni sud to je odbacio navodeći kako je bitna vrijednost ukradenog parfema, a ne “militraža”.

Zagrepčanka svjedočila nemiloj sceni u poznatoj trgovini: ‘Skoro mi je udario dijete, da znate da takvi haraju’

Već je više puta osuđivana

Žena je tražila i blažu kaznu s obzirom da je majka dvoje malodobne djece o kojima skrbi. Krađa parfema dogodila se na području Zagreba. “Moj odlazak u zatvor prouzročio bi sigurno ogromnu traumu za moju djecu, a što bi ostavilo posljedice na njihov razvoj”, žalila se, donosi portal Danica.


Sud je ipak naglasio da nema mjesta blažem kažnjavanju, s obzirom da skrb o maloljetnoj djeci ju nije odvratila od protupravnog ponašnja, a tu je i njena ranija višestruka osuđivanost.


Komentari