LJETNE TEMPERATURE DOLAZE 1. TRAVNJA: Nakon toga, slijedi neugodno iznenađenje

blog.meteo-info.hr

Pročitajte prognozu za prvi vikend u mjesecu travnju.

Kraj mjeseca ožujka obilježava pravo proljetno vrijeme uz prvo zamjetnije zatopljenje ove godine, piše Crometeo.

U četvrtak nas  tako očekuje suho, djelomično sunčano i još malo toplije. Bit će vjetrovito, osobito u gorju i u središnjoj Hrvatskoj gdje će jugozapadni vjetar biti jak i vrlo jak. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, a najviša dnevna između 18 i 24°C.

petak ponovo suho i pretežno sunčano uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna od 20 do 26 Celzijevih stupnjeva, ponegdje možda i malo viša. U subotu bi nas mogla zahvatiti oslabljena hladna fronta. Još nije potpuno sigurno koliko će ona utjecati na vrijeme i koliko će jaka biti ta promjena.

Mjestimice može biti kiše. Jutarnja temperatura od 8 do 13, a dnevna većinom od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Prognoza za Jadran

Četvrtak na Jadranu donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Samo je u zaleđu Kvarnera moguća povremeno promjenjiva naoblaka uz pokoju kišnu kap. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje na moru imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 16°C do visokih 23°C. Petak nosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena.  na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 18°C do vrlo toplih 25°C.


Subota će biti pretežno sunčana uz postupan porast naoblake krajem dana, prvo na otvorenom moru. U nedjelju, prema aktualnim prognostičkim materijalima, na sjevernom Jadranu djelomično sunčano, a u Dalmaciji promjenjivo uz mogućnost za kišu ili pljusak još u jutarnjim satima, a tijekom dana postupno stabilnije.


Komentari