Kupili proizvod u popularnoj trgovini pa ostali u šoku: ‘To je više od kilograma pijeska’

Neobična situacija u trgovačkom lancu (FOTO: Pexels/Halo inspektore)

Kupci su doživjeli nevjerojatno iskustvo u trgovini Pivca u Sukošanu, što se može smatrati vrlo neobičnim čak i za naše standarde gdje smo navikli na kojekakve prevare i pogreške. Prema objavi na Facebook stranici “Halo, inspektore”, jedna osoba je kupila pakiranje smrznute sipe od 1,8 kilograma u toj trgovini, ali nakon otvaranja pakiranja otkrila je da unutra ima više pijeska i vode nego samog mesa sipe.

Umjesto očekivanih 1,8 kilograma, unutar pakiranja je bilo samo 600 grama sipe. Ovo iznenađujuće otkriće izazvalo je zgražanje među kupcima i podiglo pitanje integriteta proizvoda koji se nude u toj trgovini.

“Prvo treba reći da je za plasiranje nekog prehrambenog proizvoda na tržište Republike Hrvatske odgovoran trgovac (ili tvrtka koja je navedena na deklaraciji kao distributer). I to bez obzira što se dogodilo s tim proizvodom nakon stavljanja u promet”, počinje objava na popularnoj stranici.

Razne su reakcije

“To znači da je Mesna industrija Pivac odgovorna za stavljanje smrznute sipe iz Sjeveroistočnog Atlantika pod robnom markom Kogo kojoj je uz, navodno, 90 posto mekušca dodano još 10 posto vode. Tako piše na deklaraciji. Ali, kao što znamo, na deklaraciji često piše svašta, ali i neistinito. Tako i u ovom slučaju”, kaže objava.

Kasnije nesretni kupac pijeska, a ne sipe, otvara proizvod kod kuće: “Nakon odmrzavanja obitelj je bila šokirana: uz malo otopljene vode bilo je sve puno – pijeska! I to ne malo, što se lijepo vidi i na slici. Od 1,800 kg ostalo je samo 0,600 kg sipe (mjereno na kućnoj vagi – op.ur.), a sve ostalo je bio – pijesak (!) i nešto malo vode.


Što o tome ima za reći MI “Pivac”, ne znamo. Kada primimo odgovor u svezi ovog slučaja isti ćemo objaviti. Do tada pročitajte naš savjet: čuvajte račune, čitajte deklaracije i nemojte dozvoliti plaćanje nečeg čega nema na deklaraciji i nije u skladu sa sanitarno-higijenskim propisima.

Facebookom kruži nova prijevara: Na meti je jedna skupina ljudi

Dogodi se, ali…

U ovom slučaju to je upravo to: pijesak se ne smije prodavati po cijeni mekušca niti je taj isti mekušac prije pakiranja (ma gdje to bilo!) očito na neodgovarajući način “očišćen” od pijeska. Takav proizvod nije trebao završiti u potrošačkoj košarici. I točka”, objasnili su.

Ljudi u komentarima su isticali kako se tako nešto može dogoditi, ali ima i onih koji nisu nimalo branili spomenutu trgovinu: “Nije to tako samo u Pivcu, pa u većini trgovačkih lanaca kad svašta nađeš kada kupiš smrznutu robu”, “Sipe žive u pjeskovitom tlu, to su zagrabili s dna i odmah zaledili s pijeskom. To što je roba teža i što prolazi kontrole ispod radara, to je stvar inspekcije po meni”, neki su od komentara.

Dok su neki sugerirali da su takvi slučajevi uobičajeni i da nije potrebno stvarati dramu, drugi su primijetili značajnu razliku između stvarne težine proizvoda i one navedene na deklaraciji.

Žena napadnuta u Novom Zagrebu, građani zaprepašteni: ‘Strašno, više ne smiješ šetati navečer’

‘Neispravan proizvod’

“Takav proizvod nije ispravan. Po zakonu je to tako. I točka. Nismo rekli da je Pivac isključivo kriv. Samo snosi posljedice svoje robne marke…i tuđe greške. Kako biste Vi reagirali da je to Vama završilo u hladnjaku? A niste baš blizu mesnice/trgovine”.

“Ma dajte, bila je pjeskovita, ali više od 1 kg pijeska je nenormalna stvar, a taj komad je sigurno plaćen oko oko 180 kuna ako ćemo to pretvoriti u staru valutu”, “Pa na slici je ostatak otpadak, pijeska i sipa nismo ćoravi molim vas”, neki su od komentara.

Iz Pivca još uvijek nije stigao odgovor na ovu situaciju.


Komentari