KOPITZOV ODVJETNIK STAO PRED KAMERE: ’Pitao me mogu li mu se iz stana donijeti neke stvari…Nismo razgovarali o djelu’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon što je nad 56-godišnjim Haraldom Kopitzom, osumnjičenikom u slučaju trostrukog ubojstva djece u Mlinovima, završeno kriminalističko istraživanje, predan je pritvorskom nadzorniku.

Tijekom dana, pred novinare je stao i njegov odvjetnik po službenoj dužnosti, Marko Ivica. Za Dnevnik.hr rekao je kako se s Kopitzom sporazumijeva uz pomoć prevoditelja za njemački jezik, iako njegov klijent zna i engleski jezik. Tvrdi kako se branio šutnjom, ali je rekao da nije kriv za djela koja mu se stavljaju na teret.

S druge strane, Ivica govori kako će tražiti dodatno medicinsko vještačenje te kako nemaju uvid u cijeli spis. “O samom djelu nismo razgovarali. Zahvalio mi je jer sam preuzeo obranu, a o njoj ćemo razgovarati kada ću ga posjetiti u nastavku postupka i kada dobijemo uvid u spis i rezultate vještačenja, i tada ćemo pripremiti obranu”, tvrdi dalje pa dodaje kako ga Kopitz nije tražio da ikoga kontaktira.

“Ne znam je li živ itko od njegove rodbine, a bliske rodbine u Hrvatskoj više nema i rastavljen je. Pitao me može li mu se iz stana donijeti neke stvari, ali stan je zapečaćen”, ističe pa pojašnjava zašto je preuzeo slučaj.

“Moram razdvojiti svoje osobno mišljenje od profesionalne obrane”, zaključuje.



Komentari