Nekada kultno zagrebačko mjesto uskoro će nestati: Upalo je u dugove i srušit će ga

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Direktor Motela Plitvice d.o.o. podnio je prijedlog za otvaranje stečaja zagrebačkom Trgovačkom sudu zbog nemogućnosti plaćanja obaveza, prestanka djelatnosti na odmorištu u Lučkom te činjenice da tvrtka nema radnika. Kako navodi bilanca prihoda i rashoda od 1. siječnja do 31. svibnja, firma je akumulirala gubitak od 11.93 milijuna eura.

Inače je riječ o motelu koji se nalazio u sklopu odmorišta Zagreb na autocesti A3 prema Bregani. Motel je imao 56 dvokrevetnih i višekrevetnih soba te je sadržavao salu za sastanke te restoran i autokamp.

Prijedlog o stečaju podnesen je nakon početka rekonstrukcije odmorišta Zagreb, što uključuje rušenje Motela Plitvice. Predstečaj bio je otvoren krajem 2021. godine zbog duga od 39.6 milijuna kuna, od čega 33.4 milijuna kuna otpada na Hrvatske autoceste (HAC).

Upečatljiva platforma reklamira Motel (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Motel je bio biser jugoslavenskog dizajna

Realizacija novog odmorišta ovisit će o sudskom postupku i utvrđivanju stečaja tvrtke koja upravlja Motelom Plitvice, koja već godinama posluje s gubitkom.

Poznati motel na samom rubu grada izgrađen je 1984. godine. Investitori su bili Nacionalni park Plitvice, Ina-Trgovina i nekadašnja Samoupravna interesna zajednica (SIZ) za ceste SR Hrvatske, dok je izvođač radova bila Industrogradnja iz Zagreba.

Projektanti objekta s upečatljivom platformom preko autoceste bili su zagrebački arhitekti Zdravko Bregovac i Ivan Piteša.



Komentari