fbpx
02.10.2024.
Naslovnica Vijesti Info Klinika za psihijatriju Vrapče ima novo električno vozilo za prijevoz pacijenata

Klinika za psihijatriju Vrapče ima novo električno vozilo za prijevoz pacijenata

Električno vozilo (Foto: Grad Zagreb)

Klinike za psihijatriju Vrapče od danas ima na uporabu novo električno vozilo za prijevoz pacijenata u krugu Klinike, koje je financirao Grad Zagreb, izvijestili su u srijedu iz zagrebačke gradske uprave.

Time će se za pacijente koji se teže kreću, omogućiti sigurniji i udobniji prijevoz unutar bolnice. Vozilo, čija vrijednost nabave je 32.000 eura, ne ispušta štetne plinove te time doprinosi i zdravijem okruženju, dodaje se u priopćenju.

“Vozilo je prilagođeno i osobama s invaliditetom, opremljeno pristupnom rampom i prostorom za invalidska kolica čime će moći lako i sigurno koristiti prijevoz”, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović.

Tomašević u Klinici za psihijatriju Vrapče: ‘Svašta se tu zakompliciralo’

Pomoć osoblju

Napominje da će i osoblju bolnice znatno pomoći u komunikaciji i povezanosti unutar Klinike, čije je područje površine veće od 90 tisuća metara četvornih.


Grad Zagreb osnivač je Klinike, koja će u studenome 2024. obilježiti 145. obljetnicu rada i koja je simbol psihijatrijske skrbi u Hrvatskoj. Iz Grada podsjećaju da je prošle godine otvorena obnovljena i opremljena zgrada Odjela psihogerijatrije koja se prostire na tri tisuće metara četvornih.

Klinici za psihijatriju Vrapče tada je uručen i certifikat o međunarodnoj akreditaciji, čime je postala jedina međunarodno akreditirana psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj.


Komentari