Kiša se nastavlja, prognostičari iznenađeni: ‘U oku ciklone je vrlo neobična i rijetka pojava’

Foto: Neverin.hr

U nedjelju se nastavlja kišno vrijeme prema vremenskoj prognozi DHMZ-a. U unutrašnjosti većinom oblačno, povremeno s kišom, osobito u prvom dijelu dana, prema istoku i obilnijom. Na Jadranu promjenljiva naoblaka i mjestimice kiša. Vjetrovito uz umjeren i jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, lokalno s olujnim udarima, a na Jadranu i sjeverac i bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16, na Jadranu od 18 do 21 °C.

Prevladavat će oblačno, na Jadranu uz sunčana razdoblja, osobito u Dalmaciji. Povremeno kiša, češća tek krajem dana, na istoku moguća i prijepodne. Na Jadranu grmljavina većinom prema otvorenom moru. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na moru umjeren do jak sjeverni i bura, na jugu poslijepodne i jugozapadni. Najniža temperatura od 7 do 11, na obali i otocima između 10 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 14 do 17 u unutrašnjosti i oko 20 °C na Jadranu.

Iako ni u ponedjeljak još nema odmora od kiše za većinu Hrvatske ipak će nakon nekog vremena cijela zemlja biti u zelenom kad je u pitanju meteoalarm. Nema upozorenja prema nedjeljnim očekivanjima da bi igdje moglo biti bilo kakvih problema zbog vremenskih prilika.

A neće se dugo čekati do sunca i temperatura bližim onima karakterističnijim za ovaj datum. Na dugoročnoj prognozi stranice neverin već od utorka se očekuje maksimalna temperatura od 25 stupnjeva te početak sunčanog i toplog razdoblja koje bi trebalo trajati do kraja slijedećeg tjedna.


“Noćas u velikom dijelu kopnene Hrvatske slijedi jačanje sjevernog i sjeverozapadnog vjetra koji će biti neobično jak. Pogledajte i “oko” ciklone na granici Mađarske i Srbije. Vrlo neobična i rijetka situacija,”, piše pak Istramet.


Komentari