KATAKLIZMA LOPOČA NA JARUNU! Zbog pada vodostaja na površinu isplivalo bilje koje probleme stvara i kupačima, ali i veslačima, iz grada otkrili kada kreće sanacija

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Da je veslačka staza na Jarunskom jezeru, gdje inače treniraju i naši zlatni Olimpijci, braća Sinković, već neko vrijeme puca lopoča, ranije smo izvijestili, no lopoči su sada postali problem i sve većem broju kupača.

Naime, kako su iz Ureda direktora Ustanove upravljanja sportskim objektima rekli za Jutarnji list, problem nastaje kada naglo padne razina vode, a to se upravo dogodilo prošli tjedan. Ističu pak kako će s čišćenjem krenuti početkom idućeg tjedna.

Govore potom i kako se s prekomjernim rastom vodenog bilja bore već godinama, a i kako su do sada uvijek uspjeli odolijevati većim problemima. Štoviše, pohvale su dobili i za stanje jezera tijekom Svjetske utrke u veslanju ranije ove godine. Dodaju i da je kvaliteta vode i dalje prikladna za sve aktivnosti, od kupanja do veslanja.

Veslači u problemu

Ipak, veslački se savez žalio na stanje jezera, govori Nikša Županović iz Veslačkog kluba Jarun. Tvrdi kako je većina veslača na ljetnoj pauzi, ali i govori da je u Zagreb stigla juniorska reprezentacija s troje ljudi koja mora pripreme nastaviti u ovakvom jezeru. To im dakako smeta jer upravo su došli s priprema na Perući, gdje taj problem nisu imali.


Komentari