Kaotični prizori u Zagrebačkoj županiji: ‘Voda me samo gurnula, skoro sam se polomila’

Foto: RTL screenshot

Poplavljene ulice, dvorišta, kuće i auti. Kaotičan je to prizor kojemu su svjedočili stanovnici Svetog Ivana Zeline kojeg je u srijedu poharalo snažno nevrijeme.

Satima je padala jaka kiša i u naselju Donja Zelina je došlo do izlijevanja potoka pa su evakuirani bili stanovnici nekoliko obližnjih kuća. Također, dio je grada ostao bez struje, a u jednom trenutku je grom pogodio obiteljsku kuću što je dovelo do požara.

Uslijed kaotičnih vremenskih prilika, vatrogasci su cijelu noć proveli na terenu i efikasno rješavali sve probleme. Nakon svega, stanovnici grada su ostali šokirani.

Nevrijeme pogodilo Svetog Ivana Zelinu (Foto: RTL screenshot)

‘Voda me samo gurnula’

“Čujem nešto šumi, ustanem s kreveta i stanem u vodu. Kad sam htjela van, voda me samo gurnula”, rekla je Marija Pisačić iz Donje Zeline koja dodaje kako su pločice bile klizave i kako je skoro slomila ruke i noge. “Zvala sam nećaka koji je ubrzo došao, a onda i vatrogasci”, opisala je gospođa Marija čija je kuća pretrpjela veliku štetu.

Još jedan stanovnik Donje Zeline je opisao kako su bezuspješno vodili borbu ne bi li spriječili ulazak vode u kuću.

“Trudili smo se zadržati da ne uđe više vode kroz vrata, ali se penjala kroz vanjske zidove i ulazila kroz garažne dijelove u kuću. Popela se na nekih 50 centimetara u jednom dijelu i 30 centimetara u drugom dijelu kuće i šteta je ogromna”, rekao je Dean Šinković za RTL Danas.



Komentari