Normalizira se kaos s tramvajima u Zagrebu: Istočni dio grada ponovno povezan

Zastoj tramvaja u Zagrebu (Foto: Josip Moler / CROPIX)

Iz zagrebačkog ZET-a izvijestili su da je uspostavljen tramvajski promet od Dubrave do Dupca, nakon dva dana prekida. Podsjetimo, tramvaji od 24. lipnja nisu vozili od Dupca do Maksimira i to zbog kvara na ispravljačkoj stanici Dubrava.

“Zahvaljujući servisnim ekipama ZET-a, KONČARA i HEP-a koje rade na otklanjanju kvara u ispravljačkoj stanici Dubrava, od 17:05 sati uspostavljen je tramvajski promet na relaciji između terminala Dubrava i terminala Dubec. U sljedećoj fazi očekuje se uspostavljanje tramvajskog prometa od Dubrave do Maksimira”, poručili su iz ZET-a.

Također, ponovno je uspostavljen tramvajski promet koji je danas bio prekinut u zoni Kvaternikovog trga i Vlaške ulice. “Od 19:40 sati vraćen je napon u zonu Kvaternikovog trga i Vlaške. Istovremeno, postepeno se uspostavlja tramvajski promet od Maksimirske do Dubrave čime je u cijelosti uspostavljena prometna povezanost istočnog dijela grada te je normalizacija u tijeku”, navode iz ZET-a.

Prijevoz tramvajima (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Još izmjena

Nadalje, autobusi linije 228 (Svetice – Rebro – Svetice) prometovat će djelomično izmijenjenom trasom od četvrtka, 27. lipnja do ponedjeljka, 22. srpnja zbog radova na plinovodu u Petrovoj ulici. Autobusno stajalište Bukovačka 23 tako neće biti u funkciji.

Podsjetimo, od ponedjeljka, 24. lipnja do završetka rekonstrukcije terminala Mihaljevac, ukida se tramvajski promet od Gračanskog dolja do Draškovićeve ulice te će tramvaji linija 8 i 14 prometovati izmijenjenim trasama, dok tramvaji linije 15 i dalje neće biti u prometu. Umjesto tramvaja prometovat će izvanredna autobusna linija 617 (Gračansko dolje – Draškovićeva).

Također, na noćnoj liniji 33 (Jandrićeva – Savišće), umjesto tramvaja prometovat će autobusi, sa spojem na stajalištu Jandrićeva na noćne polaske linije 233 u smjeru Markuševca. Autobusi na linijama 102 (Britanski trg – Jandrićeva), 140 (Jandrićeva – Sljeme) i 233 (Jandrićeva – Markuševec) i dalje će početno/krajnje stajalište imati na Ksaverskoj cesti, uz vojni ordinarij, nasuprot Jandrićeve ulice.


Radovi u Petrovoj ulici trajat će mjesec dana: Iz Grada mole Zagrepčane za razumijevanje

Zbog radova na sanaciji tramvajskog kolosijeka na Savskom mostu, autobusi linije 108 (Glavni kolodvor – Savski most) od petka 21. lipnja u 7 sati do očekivanog završetka radova u utorak, 16. srpnja prometovati djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Glavnog kolodvora. Sve informacije dostupne su ovdje.


Komentari