KAOS NA A1: Usred navijačkih sukoba zapela i djevojčica na respiratoru: ‘To su teroristi!’

Foto: Ivana Nobilo i Damir Zurub / CROPIX

Danas oko 15 sati na odmorištu Jadova policija je uspjela spriječiti navijački sukob koji je započeo tako što su navijači Hajduka, Torcida, izašli maskirani s kacigama na autocestu i zaustavili promet. Zbog toga, taj dio autoceste A1 na odmorištu Jadova je bio zatvoren sve do 15:55, objavili su iz MUP-a.

U cijelom tom kaosu gdje su putnici morali čekati da policija dovede navijače u red, što je i učinila, bez sredstava prisile, objavili su iz MUP-a, dok su pored ceste našli palice i ostale razbijačke rekvizite.

Foto: MUP Twitter

U gužvi zapela i teško bolesna djevojčica

U jednom trenutku nastala je kolona od deset kilometara, a u toj gužvi zapela je i obitelj 11-ogodišnje Jane koja boluje od spinalne mišićne atrofije zbog čega je spojena na respirator.

“Nitko nema to pravo, zaustaviti promet. Imam dijete na respiratoru. Stojimo sat vremena na autoputu, a ne znamo što se događa”, kazao je za Dnevnik Janin otac Josip Petrić.

“To nisu navijači, to su teroristi. 2022. je godina, ne ruše balvane, ali maskirani, palice… Ovo je strašno”, rekao je.


Inače, obitelj Petrić je putovala s godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba.

Kada je na mjesto događaja stigla policija, Petrići su, kaže otac, pitali što se događa i tražili da ih preprate na vrh kolone. Jedan policajac na motoru upalio je rotaciju i otpratio obitelj na početak kolone.

“U tom trenu osjećate se potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo ga stigli pitati za ime. Voljeli bismo ga kontaktirati da mu zahvalimo”, kazao je Janin otac.


Komentari