‘JESI LI ČUO?’ Majka vojnika dočekala pred sudom, pogledajte što mu je savjetovala prije nego je stao pred suca

Foto: Screenshot / CROPIX

Vojnik koji je na Badnjak nokautirao mladića odjevenog u Djeda Mraza u Slavonskom Brodu doveden je u ponedjeljak na ispitivanje pred suca istrage koji će odlučiti o tome hoće li se braniti sa slobode ili će mu odrediti istražni zatvor.

Pred sudom je uhićenog napadača dočekala majka, a kratku snimku njezina razgovora sa sinom objavio je Danas.hr. Na snimci se vidi kako ga policajci dovode pred sud, s lisicama na rukama.

”Mogu li ga samo poljubiti”, pitala ih je njegova majka, na što joj je jedan od policajaca odgovrio da može. Mladić joj je prišao, a ona ga je poljubila i nešto mu šapnula, no na snimci se ne čuje jasno. Kada su ga policajci krenuli stepenicama odvoditi prema ulazu u sud, majka mu je još jednom doviknula.

Jesi li čuo? Nemoj ništa govoriti“, savjetovala mu je.

Nije mu prvi nasilni ispad

Inače, riječ je o pripadniku Oružanih snaga koji je već kažnjen za nanošenje teške tjelesne ozljede i prijetnje. Snimka posljednjeg nasilnog ispada, u kojem on nije jedini uhićeni, zgrozila je Hrvatsku. Na uznemirujućoj se snimci vidi mladić odjeven u Djeda Mraza kojeg tuku na tlu, a kada se on pokuša pridići, jedan od mladića, točnije vojnik, prilazi mu s leđa i svom snagom ga nogom udara u glavu, nakon čega ”Djed Mraz” ostaje nepomično ležati na tlu.


Napadnuti mladić ima 21 godinu i kasnije se sam javio u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a među ostalim ozljedama glave i lica, zadobio je i puknuće bubnjića. On je dan kasnije stao sa svojim ocem pred kamere, a njegov je otac kazao da sumnjaju da je povod divljačkog napada bilo to što je on, navodno iz šale, dijelio djevojkama bombone, a mladićima prezervative.

Osim 24-godišnjeg vojnika, za kojega MORH traži stegovni postupak ako mu se utvrdi krivnja, uhićena su još četvorica mladića u dobi između 20 i 23 godine.


Komentari