Iznenada preminuo poznati hrvatski kuhar: Imao je 37 godina

Jure Buljat (Foto: Instagram screenshot)

Tužna vijest iznenada je potresla hrvatsku gastro scenu. Naime, 38. godini iznenada je preminuo zadarski kuhar i dobitnik nagrade Nasmiješeno sunce Jure Buljat, piše Kalelarga.info.

Buljat je radio u brojnim zadarskim restoranima, a nagradu gradonačelnika dobio je kada je izabran za najboljeg zadarskog kuhara.

Iza sebe je imao 18 godina radnog iskustva, a svoju karijeru započeo je na kruzerima. Proteklih godina radio je za brojne poznate restorane u Zadru, poput Bruschete, Matanovih dvora, Pinete, Fortune.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli jurebuljat32 (@jurebuljat32)


Tužna vijest

“Volim svoj posao i nisam nikada poželio biti nešto drugo. Prvo radno iskustvo stekao sam na kruzeru, a nakon dvije godine plovidbe radio sam po zadarskim restoranima i u svakom naučio nešto novo.

Ipak, svoj profesionalni napredak, a onda posljedično i ovo priznanje zahvalnost dugujem obiteljima Vedrić i Kurta”, poručio je Buljat nakon osvajanja Nasmiješenog sunca.

Za sobom je ostavio suprugu i troje djece. Posljednji ispraćaj održat će se 26. kolovoza na Gradskom groblju Zadar u 11 sati.


Komentari