Izmjene u radu žičare Sljeme: Provjerite novosti koje kreću od idućeg tjedna

Žičara Sljeme (Foto: Marko Todorov / CROPIX)

Radno vrijeme žičare Sljeme i garaže mijenja se od utorka, 2. travnja. Prema novom rasporedu, žičarom će se radnim danima moći provozati od 12 do 19 sati. Također, vikendom i praznikom žičara će biti otvorena od 9 do 19 sati.

Osim toga, mijenja se i radno vrijeme garaže. Od ponedjeljka do petka garaža će biti otvorena od 11:30 do 20:30 sati, s napomenom da je ulaz otvoren do 18:30 sati. Osim toga, vikendom i praznikom će biti otvorena od 8:30 do 20:30, dok će ulaz također biti otvoren do 18:30 sati.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomislav Tomašević prije nekoliko je dana najavio da će Grad Zagreb od prvog vikenda u svibnju ove godine omogućiti besplatan prijevoz žičarom za sve Zagrepčanke i Zagrepčane.

Sadržaj na Medvednici

Rudarski vrt i Rudnik Zrinski nedavno su uređeni i otvoreni za posjetitelje. Rudnik Zrinski obnovljen je nakon 20 godina, zamijenjena je kompletna rasvjeta, drvene oplate, a stavljeni su i zvučni efekti. Za posjetitelje je otvoren subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati, a tijekom tjedna posjeti su mogući za grupe uz prethodnu najavu i dogovor s Javnom ustanovom Park prirode Medvednica.

Također, napravljena je rekonstrukcija Sljemenske ceste. Vezano uz sadržaje koje Medvednica nudi, u planu su biciklistička staza i adrenalinski park. Odnedavno je u funkciji vidikovac u tornju, gdje je otvoren i kafić, dok je u njegovom podnožju planirano uređenje Muzeja skijanja.


Gradonačelnik Tomašević istaknuo je da se jačanjem javnog prijevoza nastoji zaštititi park prirode Medvednica, dok je dugoročni cilj ograničiti automobilski promet. Najavljuje i druge projekte kojima će obogatiti sadržaj parka prirode.

Žičara postaje besplatna za Zagrepčane: Iz Grada objasnili zašto su tako odlučili


Komentari