Iz Međimurje plina otkrili tko određuje cijenu: ‘To je njihova odluka’

Zgrada GPZO-a (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Od utorka Međimurje plin preuzima od Gradske plinare Zagreb – Opskrba javnu uslugu opskrbe plinom za građane Zagreba. Međimurje plin na javnom natječaju se pokazao kao povoljnija opcija te je tako preuzeo koncesiju od dosadašnjeg opskrbljivača.

Nakon toga gradonačelnik Tomislav Tomašević pozvao je građane da ostanu na dosadašnjem opskrbljivaču, za što je trebalo poslati ispunjen ugovor. Naknadno su ponudili nižu cijenu od Međimurje plina, no velik dio građana vodio se trenutnim stanjem i jednostavno nije poduzeo ništa.

Ipak, gradonačelnik je istaknuo da je iznenađen brojem građana koji su se potrudili da se vrate, odnosno ostanu na GPZO-u. “Do ovog dana nisam iznosio nijednu informaciju o tome koliko ljudi prelazi kako ne bih dao prednost Međimurje plinu niti utjecao na građane koji još nisu bili sigurni u svoju odluku. Ono što mogu sada objaviti je da već sada imamo, nisu svi podaci još uvijek obrađeni tako da ćemo konkretne brojke imati ovih dana, do sada možemo reći da je u sustav učitano preko 150 tisuća građana koji su odlučili ostati kod GPZO-a“, komentirao je gradonačelnik.

Tomislav Tomašević (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

‘Zahvaljujemo se potrošačima’

“Stvarno sam zadovoljan, broj je veći od svih očekivanja, ove brojke, ovo je više od 50 posto svih kupaca, a ono što je još bitnije je da se radi o više od dvije trećine kupaca na koje smo mi ciljali”, rekao je Tomašević.

Kontaktirali smo Međimurje plin kako bismo ih pitali kako oni vide razvoj situacije i što će biti s cijenama sad kad je GPZO rekao da ipak mogu ponuditi nižu cijenu.

Zahvaljujemo se potrošačima na području gradova Zagreb, Zaprešić i Velika Gorica te općina Brdovec, Pušća, Marija Gorica i Dubravica na ukazanom povjerenju”, istaknuli su iz Međimurje plina. Naglasili su da je cijena plina određena odlukom HERA-e te da ta cijena vrijedi za razdoblje od 1. listopada 2024. do 30. rujna 2025. godine.



Komentari