Penava o optužbama na račun Domovinskog pokreta: ‘Ne mrzimo Srbe, otišao sam na misu u pravoslavnu crkvu’

Ivan Penava objavio ministre (Foto: Ivan Peric / CROPIX)

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava obratio se javnosti na pressici s izvještajem sa sastanka Predsjedništva Domovinskog pokreta.

“Hvala svima koji su izašli na izbore. Zahvaljujući tima koji su izašli na izbore i poklonili glas DP-u, a takvih je više od 200 tisuća kojima posebno zahvaljujem i koji su potrdili rezultat koji je za nas očekivan. Za neke je ovo iznenađenje, da je DP treća politička snaga u zemlji. Ja bih rekao da oni kojima je to iznenađenje očito se na razumiju dovoljno dobro u posao kojim se bave”, poručio je na početku.

“DP je izuzetno zadovoljan rezultatom, zadovoljan situacijom da smo uspjeli kroz ljude koji su izabrani u Sabor prezentirati što je DP. Kod nas se ništa promijenilo nije. SDSS i Možemo nam nisu prihvatljivi, sa svima drugima se razgovara. Sa svima ponavljam”, dodao je.

Ivan Penava (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)
*** Local Caption ***

‘Razgovori su radili jučer’

“Sve ove neistinite argumente koje ste iznosili, mislim na uvjetovanje ministarstvima, to su laži. Ozbiljni razgovori su krenuli jučer i nastavit će se. Onaj tko je o tome vijest napisao očito zna više od mene koji sam predsjednik Domovinskog pokreta.

A što se tiče napisa o nama i Srbima, mnogi zaboravljaju da sam ja jedini kao gradonačelnik vukovara otišao na misu u pravoslavnu crkvu. Tako da razgovarati o tome da DP-u smetaju nacionalne manjine je gruba uvreda, jer DP protiv nacionalnih manjina nema ništa.

Toliko o temi da mi mrzimo Srbe jer da ih mrzimo ne bismo ih stavljali na liste, ali ovdje dolazimo do pitanja ‘kakvi Srbi’. Protiv onih koji priznaju istinu o Oluji nemamo ništa, ali protiv onih koji financiraju tvorevine poput Novosti, protiv njih imamo”, rekao je.


Domovinski pokret sutra kreće u formalne pregovore: ‘Ne vidim s kime bi uopće s ljevice trebali razgovarati’

Sukobio se s novinarima

Na pitanje novinara “Možete li podnijeti da SDSS podržava vašu vladu?”, odgovorio je:

“Na takva hipotetska pitanja i na te floskule neću odgovarati. Iza tog pitanja se kriju skrivene političke agende.”

Nije želio odgovoriti konkretno što bi bilo u slučaju vlade s HDZ-om i SDSS-om.

“Ne želim dati ni milimetra prostora za nepodopštine koje vaše kolege rade- Na te vrste pitanja odgovarati neću”, rekao je.

Upitan o tome je li spreman prijeći preko teških riječi Andreja Plenkovića, odgovorio je: “Kad bih gledao tko mi je što rekao, ne bih bio u situaciji ni sa kim razgovarati i ne bih bio u stanju izvršiti ono što su građani htjeli. Kakav bi onda odnos trebao biti DP-a prema ljudima koji su činili puno gore stvari? Budite potpuno fer, kako bih se trebao ponašati prema onima iz Mosta, ili Možemo… Molim vas za doticaj s realnošću”, poručio je.


Komentari