Incident s mesom digao na noge Trgovački lanac: Skrušeno se ispričavaju i nude povrat novca

Tommy. Ilustracija (Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX)

U ovo vrijeme kada su mnogi proizvodi poskupili, a plaće nisu baš toliko porasle ljudi su još više osjetljivi kada kupuju u trgovinama. Često prijavljuju razne slučajeve iz domaćih trgovačkih lanaca i sumnjaju da su prevareni.  Ipak, u nekim se slučajevima pokazuje da je situacija bila nenamjerna, kao što se pokazalo u slučaju Bračanina koji je preplatio svinjski file, kojeg je kupio u Tommyju.

On je pakiranje od 690 grama svinjskog filea platio 7,07 eura, umjesto 5,17 eura kako je pisalo na deklaraciji. No, to je shvatio tek kad je došao kući i pregledao račun. Kako se osjetio prevarenim, javio se popularnoj stranici “Halo, inspektore” koja je odlučila potražiti odgovore od Tommyja.

Iz trgovine se oglasili o optužbama da imaju glodavce: ‘Nije utvrđena prisutnost’

“Prije svega, ovim putem bismo se htjeli ispričati na neugodnosti koju je naš kupac doživio u Tommy prodavaonici u mjestu Selca, na otoku Braču. Naime, predmetni proizvod – svinjski file je bio u akcijskom katalogu u mjesecu veljači, točnije u terminu 8. 2. – 14. 2. 2024. po cijeni od 7,49 eura po kilogramu. Čini se kako je našim djelatnicama u spomenutoj prodavaonici promaknulo ažurirati cijenu odnosno prevagati proizvod po aktualnoj cijeni jer u trenutku kada je kupac kupio proizvod, akcijska cijena više nije bila aktualna”, poručili su iz Tommyja istaknuvši kako je “očigledno riječ o nenamjernoj ljudskoj pogrešci”.


Dobit će povrat novca

“Temeljni cilj i politika poslovanja trgovačkog lanca Tommy je zadovoljstvo kupca koji je za nas uvijek na prvom mjestu. Upravo iz tog razloga, mišljenja, komentari i kritike naših kupaca za nas su iznimno važne jer nam pomažu da budemo još bolji. Na tome im i ovim putem zahvaljujemo. Tommy će i dalje nastojati ovakve situacije svesti na minimum i težiti tome da svaki kupac bude zadovoljan onime što u Tommyju može pronaći”, nastavili su.

Naglasili su da kupac ima pravo na povrat novca te ga pozvali da u bilo kojem trenutku dođe u prodavaonicu. “Stručni suradnici s potrošačkog servisa su promptno stupili u kontakt s kupcem te mu, uz ispriku, pružili sve potrebne informacije. U slučaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća, kao uvijek, stojimo na raspolaganju”, zaključili su iz Tommyja.


Komentari