Igor Peternel (DP): Novi deponij otpada može se nazvati imenom maršala Tita

Foto: Zagreb.info

Klubovi gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a te Mosta i Domovinskog pokreta složni su da se protive vraćanja imena Trga maršala Tita.

Zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel, komentirajući izjavu Tomaševića da će razgovarati o inicijativi novog predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca o povratku Trga maršala Tita, kazao je da gradonačelnik  “ako već mora, onda neka ovaj novi deponij otpada koji planira može nazvati tim imenom”.

Zastupnica Bloka za Hrvatsku iz Kluba Domovinskog pokreta i Zelene liste Ana Lederer ustvrdila je kako je Gotovac takvom inicijativom “zastao u vremenu i prostoru”, a ne može vjerovati da bi građani Zagreba pristali da se Trg Republike Hrvatske ponovno mijenja u Trg maršala Tita.

HDZ-ov Mislav Herman podsjetio je da je glasnogovornik Možemo! Josip Jagić nedavno imao skandaloznan twit “o dobrim starim vremenima kada su ubijani katolički svećenici”. Upitao je Tomaševića poštuje li rezoluciju Vijeća Europe o osudi svih totalitarnih režima.

“Zagrebački HDZ bio je i bit će protiv bilo kakvih ideoloških tema koje pokušavaju zamagliti teme koje su od najvećega značenja za svakodnevni život Zagrepčanki i Zagrepčana”, kaže Herman.



Komentari