Hvala onima koji pomažu Banovini! ‘Ni meni život u Zagrebu nije jednostavan, zato sam osmislila akciju’

Foto: Iva Knežević

Više od mjesec dana prošlo je od snažnog potresa magnitude 6,4 po Richteru koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju. I isto toliko dugo volonteri iz svih dijelova Hrvatske pomažu unesrećenim ljudima u potresu.

U Banovinu su dolazili konvoji, volonteri Crvenog križa rade ‘punom parom’, a pomažu i  građani. Bilo to kroz pomoć doniranja hrane, odjeće, obuće, higijenskih potrepština ili tako da sami odu na potresom pogođena područja i s ljudima saniraju štetu.

Svim je volonterima u Banovini potrebno reći i jedno veliko hvala! A upravo to je cilj akcije “1001 osmijeh za volontere” koju su pokrenuli Iva Knežević i Ino Knežević Vučenović. Iva već osam godina živi u Zagrebu. Nije joj bilo teško otići i staviti osmijeh na lice volonterima u Banovini.

“Radim kao profesor predškolskog odgoja odnosno kao „teta u vrtiću“. U životu sam preko dvadeset godina volonter u različitim udrugama/organizacija te imam veliko iskustvo u humanitarnim akcijama, ali zadnjih dana nemam mira jer osjećam veliku potrebu pomoći stradalima u potresu na području Banovine. I sama sam jako potresena svim događanjima, te mi život u Zagrebu nije ni malo lak i jednostavan, stoga sam osmislila ovu akciju”, iskreno je napisala Iva Knežević.

Subotu je provela na terenu u Petrinji, Strašniku te dječjoj radionici u mjestu Gora. Volonterima su podijelili prigodne paketiće. Sastoje se od sendviča (domaće pecivo, maslac, pršut, rikula, sir), Vitamin Well „Celebrate“ vodu, Kraš čokoladnu torticu, 5 medicinskih maski za zaštitu, Sanitol dezinfekcijsko sredstvo. Drugo je ručno pisano pismo zahvale za rad volontera.

Foto: Iva Knežević

‘Od osmijeha, suza, riječi hvala…’

“Paketić bi Volonteru maksimalno poslužio za mali predah, jer iz osobnog iskustva znam da pravim Volonterima na pameti nikad nije briga za samog sebe i vlastite potrebe, već samo neizmjerna želja i potreba da se drugom pomogne. Netko treba misliti i na volontere, a ovog puta to želim biti ja”, rekla je Iva.


Foto: Iva Knežević
Foto: Iva Knežević

Za Zagreb.info otkrila je i dojmove s današnjeg terena.

“Reakcije volontera su od osmijeha, suza, riječi hvala i “ma niste trebali ali lijepo da se netko i nas sjeti”, do onog “dođite nam opet ovako na kratko” jer ipak oni rade i daju sve od sebe”, ispričala nam je.

Opisala je i da volonteri u igraonici daju sve od sebe.

“Ova igraonica je jako dobra, djeca iako su u staroj garaži rade punom parom, kreativne radionice, čitanje priča, sportski dio…. Volonterke daju sve od sebe!”, zaključila je.

Akcija na ovome ne staje, jer je njen sin Ino došao na ideju za akciju “1001 osmijeh za dijete”, koja će se nadam se nastaviti na ovu akciju, te donijeti osmjehe djeci u Banovini.

Više informacija možete pronaći u ovoj Facebook grupi.

Hvala svim volonterima, obnova će ionako potrajati zato je lijepo kad postoje ljudi koji brinu o drugima. To čini bolju i ljepšu Hrvatsku.

Foto: Iva Knežević


Komentari