fbpx
30.09.2024.
Naslovnica Vijesti Info Hrvatskoj prijeti neugodna vremenska nepogoda: ‘Trebala bi doći u subotu’

Hrvatskoj prijeti neugodna vremenska nepogoda: ‘Trebala bi doći u subotu’

Oluja u Zagrebu (Foto: Ivana Nobilo / CROPIX)

Promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom očekuje Hrvatsku u prvom dijelu srijede, dok bi se u drugom dijelu dana trebalo razvedriti, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) .

Vjetar će mjestimice biti umjeren južni i jugozapadni, na moru i jugo, navečer u jačanju. Najviša temperatura zraka kretat će se od 20 do 25 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu je za cijeli Jadran upaljen žuti meteoalarm i to zbog grmljavinskog nevremena. Također, na zapadnoj obali Istre upaljen je žuti meteoalarm zbog jakog vjetra. Osim toga, meteorologinja DHMZ-a Plačko-Vršnak najavila je u prognozi HRT- i novu promjenu vremena koja bi trebala doći u subotu.

Nova promjena vremena

“U subotu nova promjena vremena uz kišu, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, te uz pad temperature zraka i sjeverni vjetar. Na Jadranu djelomice sunčano, oblačnije na sjevernom dijelu uz ponegdje malo kiše, a u subotu ponovno ponegdje izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Jako i vrlo jako jugo u subotu će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar”, rekla je.

Također, meteorologinja je objasnila da će četvrtak i petak biti pretežno suhi, vjetroviti i iznadprosječni topli, nakon čega slijedi nova promjena.


“Sljedećih dana sunčanije, ali ne posve stabilno pa će mjestimične kiše biti uglavnom u gorskim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije. U petak te posebice četvrtak i vjetrovito, uz umjeren i jak jugozapadni vjetar te porast temperature zraka. U subotu nova promjena vremena uz kišu, mjestimice i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, te uz pad temperature zraka i sjeverni vjetar. Na Jadranu djelomice sunčano, oblačnije na sjevernom dijelu uz ponegdje malo kiše, a u subotu ponovno ponegdje izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Jako i vrlo jako jugo u subotu će oslabjeti i okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar”, prognozirala je.

Meteorologinja HRT-a potvrdila Vakulina upozorenja: ‘Početak tjedna donosi veliku promjenu’


Komentari