Hrvatska veleposlanica u Ukrajini: ‘Moje mjesto je ovdje, neću otići‘; ne zna se koliko je Hrvata ostalo

Foto: Screenshot

Hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić u HTV-ovu emisiju “Dobro jutro, Hrvatska” javila se iz skloništa u Kijevu, prenosi HRT, a to je već četvrta noć u skloništima. Od sinoć do jutros četiri puta je oglašena uzbuna, rekla je Djamić.

“Budući da dobivamo upozorenja kako postoji ozbiljna opasnost od napada, onda se građani pozivaju da ostanu u svojim kućama, a kada se oglase sirene silaze u skloništa. Skloništa su vrlo često obični podrumi, ali treba reći da je grad otvorio stanice metroa za potrebe skloništa, pa je ulaz u metro besplatan”, kazala je veleposlanica Djamić u Dobro jutro, Hrvatska.

“Čuli smo detonacije. To nam je postalo sad već nešto svakodnevno. Naravno da je onda pametnije ostati ondje gdje se osjećamo najzaštićenijima”, izjavila je veleposlanica. Naglasila je i kako je njoj mjesto u Ukrajini, te da ne namjerava otići dok god tamo ima Hrvata.

Rekla je i da je sada već teško govoriti o točnom broju hrvatskih državljana u Ukrajini, zato što se često najavljuju odlasci, ali su zbog sigurnsnih razloga odlasci su odgađani.


Komentari