HRVATSKA LIGA PROTIV RAKA: Gradska skupština bit će domaćin 50.godišnjice

press

Pred nama je listopad, mjesec borbe protiv raka dojke.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić nakon današnjeg je primanja izaslanstva Hrvatske lige protiv raka i Kluba žena liječenih od raka dojke poručio kako će Skupština iduće godine u veljači biti domaćin svečanog obilježavanja 50.godišnjice Hrvatske lige protiv raka.

Nakon obilježavanja Dana zdravih dojki predsjednik Mikulić obećao je uključiti se u rad Hrvatske lige protiv raka, što je današnjim primanjem prof. dr.sc. Damira Eljuge i njegovih suradnika započeo. Povodom 50.obljetnice Hrvatske lige protiv raka čiji je osnivač bio akademik Ivo Padovan, 5.studenog bit će otkrivena njegova bista, upravo na datum kada je 1966. Liga i osnovana.

To je samo početak programa kojim želimo obilježiti pola stoljeća našeg djelovanja. Svečana akademija u Staroj gradskoj vijećnici, prigodni koncert u Lisinskom i monografija biti će vrhunac obilježavanja 50. godišnjice“, najavio je prof.dr. sc. Eljuga.

Kako bi pružio što veću potporu u institucionalnoj suradnji, predsjednik Gradske skupštine omogućit će da se Svečana akademija održi upravo u Staroj gradskoj vijećnici, a do tada će podrušku nastaviti davati sudjelovanjem na raznim događanjima kojih će do veljači biti u priličnom broju.

„Osim priprema za obilježavanje 50. godišnjice, pred nama je listopad – mjesec borbe protiv raka dojke, a Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj se obilježava 7. listopada stoga vas pozivamo da nam se pridružite i tom prigodom. Klub žena liječenih od raka dojke, u sklopu Lige djeluje već više od 30 godina i okuplja 100 – injak članica, vrlo aktivnih kao što ste mogli vidjeti i na nedavno održanom prvom Danu dojki & BRA Day u Hrvatskoj“. kazala je Nada Đurinec, dopredsjednica Kluba žena liječenih od raka dojke.


Zaista mi je bila čast i zadovoljstvo upoznati vaše članice. Prevencija je najvažnija, prava informacija ponekad spašava život, pravodobna i adekvatna liječnička pomoć je imperativ u borbi protiv raka, ali podrška i spoznaja da niste sami u toj borbi je neprocjenjiva. Upoznavši vaše članice, s takvom ekipom, takvim saveznicama i najteže prepreke se mogu preskočiti. Hvala vam na tome“, poručio je Andrija Mikulić.

U Izaslanstvu koje je predvodio predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr. sc. Damir Eljuga bili su i dr.med., prof. Iva Pašalić, tajnica Hrvatske lige protiv raka, Nada Đurinec, dopredsjednica Kluba žena liječenih od raka dojke i Dobrila Krilec, članica Odbora Kluba žena liječenih od raka dojke.


Komentari