HAC predstavio zanimljivu aplikaciju: Putovanje od sada više neće biti isto

Autocesta, ilustracija (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Predstavljanje važnih novosti organizirale su Hrvatske autoceste, zahvaljujući kojima će korisnici moći u realnom vremenu dobivati informacije važne za planiranje i sigurnost putovanja. Radi se o projektu ‘Crocodile 3 Croatia’ i novoj mobilnoj aplikaciji LiveTrafficHR.

Naime, projekt ‘Crocodile 3 Croatia’ ima za cilj poboljšati razmjenu prometnih informacija u realnom vremenu kako bi se vozačima omogućilo lakše planiranje putovanja i sigurnija vožnja. Ovaj međunarodni projekt obuhvaća sedam država članica Europske unije iz srednje i istočne Europe, a sufinanciran je europskim fondovima.

Ključni segmenti projekta uključuju stavke poput planova za upravljanje prometom u izvanrednim događajima, poboljšanje prijenosa informacija putem radijskih kanala, poboljšavanje sustava meteoroloških postaja, implementacija nove opreme na autocestama i državnoj cesti DC 8 te mobilne aplikacije za korisnike.

Mobilna aplikacija LiveTrafficHR (Foto: Screenshot)

Mobilna aplikacija

Kako bi se vozačima omogućio jednostavan pristup informacijama o stanju u prometu, razvijena je mobilna aplikacija LiveTrafficHR. Ova aplikacija dostupna je u Google Play i Apple trgovinama te nudi niz funkcionalnosti koje pomažu vozačima u planiranju i sigurnom kretanju cestama u Hrvatskoj.

Funkcionalnosti aplikacije LiveTrafficHR uključuju razmjenu informacija između korisnika i upravitelja autocesta pa tako vozači mogu prijavljivati događaje na cesti, što pomaže u bržem odgovoru na incidente. Također, upravitelji autocesta mogu u realnom vremenu obavještavati korisnike o radovima, prometnim nesrećama i drugim događajima.

Nadalje, dostupne su i službene informacije u realnom vremenu, poput radova na cestama, prometnim nesrećama, objektima na kolniku i radnim vremenima benzinskih postaja. Zaključno, korisnici mogu dobiti i informacije o planiranim radovima na cestama i njihovom trajanju.


Norijada u petak u Zagrebu: Na snazi posebna regulacija prometa, evo što se mijenja


Komentari