Građani nahrlili na zagrebačku goru: Još malo sanjkanja, a onda počinje skijališna sezona

Nedjeljno prijepodne na Sljemenu (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Iako skijalište na zagrebačkom Sljemenu još nije službeno otvoreno, gužve prema zagrebačkoj gori ovog vikenda oborile su sve rekorde. Na Sljeme su se i u subotu i u nedjelju, uputili mnogobrojni građani pa su nastale velike gužve, a one su bile posebice vidljive na donjoj postaji žičare koja je i tijekom poslijepodneva bila pod navalom velikog broja izletnika.

Osim toga, potpuno kaos bio je i na Sljemenskoj cesti jer su se mnogi uputili na Medvednicu automobilom. Mnogi su uživali u šetnji, sanjkanju, ali i restoranu s vidikovcem koji je posebna atrakcija.

Nedjeljno prijepodne na Sljemenu (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Ništa od Crvenog spusta

Skijaška sezona ove će se godine odvijati na Bijelom i Zelenom spustu. Crveni spust neće se moći koristiti, s obzirom na to da je sedežnica Trosjed, koja se nalazi na Crvenom spustu, teško oštećena u srpanjskom nevremenu.

“Skijalište namjeravamo otvoriti do kraja siječnja, što znači najkasnije zaključno s 28.1. Nova vučnica koja je nastradala u nevremenu je neupotrebljiva, grad je to shvatio vrlo ozbiljno, trenutno su već oformili radnu skupinu u kojoj ćemo raspisati natječaj. Vjerujem da će to biti vrlo brzo gotovo, već krajem ove godine ili početkom sljedeće”, rekao je za HRT Gordan Previšić, voditelj skijališta Sljeme.

Na Sljeme autobusom: Najavljena obustava vožnje žičare Sljeme



Komentari