Grad dijeli novac: Provjerite jeste li među Zagrepčanima koji mogu dobiti dodatnih 600 eura

Građani čekaju u redu, ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom obavijestilo je da je u petak krenula isplata novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta.

Novčanu pomoć može ostvariti roditelj koji ima roditeljsku skrb nad djetetom ili druga osoba kojoj je dodijeljena skrb nad djetetom od strane nadležnog tijela, a koji ispunjava sljedeće uvjete:

  • Dijete za koje se podnosi zahtjev mora biti mlađe od šest mjeseci, ili u slučaju posvojenja, mlađe od sedam godina.
  • Podnositelj zahtjeva mora biti hrvatski državljanin. Mora imati neprekidno prijavljeno prebivalište u Zagrebu najmanje godinu dana prije rođenja djeteta.
  • Podnositelj i dijete, moraju biti prijavljeni na istoj adresi u Zagrebu.
Žena u šetnji s bebom (Foto: Pixababy)

Potrebno je prijaviti se u roku od šest mjeseci od  rođenja djeteta

Novčana pomoć iznosi 600 eura po djetetu i isplaćuje se jednokratno, no ne može se ostvariti više puta za isto dijete. Također, pomoć ne može dobiti osoba kojoj je evidentiran privremeni odlazak iz Hrvatske, ili kojoj je oduzeto pravo na skrb nad djetetom.

Dolazi novi zakon, ljudi će plaćati kazne za stvari koje rade u svoja četiri zida: ‘Bit će to nemoguća misija’

Zahtjev za pomoć podnosi se u roku od šest mjeseci od rođenja djeteta ili pravomoćnosti odluke o posvojenju, a podnosi se osobno ili putem interneta. Prilažu se potrebni dokumenti, uključujući potvrde o prebivalištu i podatke za isplatu. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici Grada.



Komentari