GRAD ČEKA VELIKO ČIŠĆENJE! Grafiti odlaze u povijest, a vrlo prometnu ulicu planira se srediti do Adventa

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX (ilustracija)

U obračunu grada s grafitima, prvi plan je ukloniti grafite koji se trenutno nalaze na privatnim zgradama u Vodnikovoj ulici.

Kako je za Radio Sljeme rekao predsjednik gradskog Povjerenstva za zaštitu objekata od grafita Tihomir Milovac, zadali su si rok da se grafiti u toj ulici uklone do Adventa.

Objasnio je da čišćenje počinje u Vodnikovoj jer je riječ o vrlo prometnoj ulici koja je u potpunosti zašarana grafitima.

“Za sada smo se odlučili samo za Vodnikovu ulicu. Da ju uredimo prije Adventa. GSKG je priredio sve potrebne dokumente i pristanke stanara. Stanari će morati sami potražiti izvođača, ali Grad će im u vrlo kratkom roku vratiti uložena sredstva. To je neka vrsta početka. Vodnikova je vrlo prometna ulica, a u cijelosti je zašarana te nije prevelika pa ju možemo srediti u kratkom roku. Za ostale dijelove moramo intenzivirati razgovore sa suvlasnicima”, rekao je Milovac.

Dodao je i kako se 80 posto zašaranih fasada nalazi u Donjem gradu.

Najavio je i čišćenje od grafita na Zelenom valu, kao i Zakmardije stube koje su zaštićeni objekt.


Zakmardijeve stube spadaju u redovno održavanje koje Grad treba odraditi. Do sad to nije bio slučaj zbog toga što je to gradski objekt. Ova odluka odnosila se na privatne zgrade. Mi smo kao povjerenstvo ipak ukazali na to jer Zakmardijeve stube su jedina pješačka veza između Donjeg i Gornjeg Grada i tu prolazi velik broj ljudi”, objasnio je Milovac ambicije svojeg povjerenstva.


Komentari