(FOTO) ZNA SE I KADA ĆE UČENICI SJESTI U KLUPE! Pogledajte napreduju radovi na novoj Gimnaziji u Zagrebu

Foto: Zagreb.info

Nova zgrada XII. Gimnazije u zagrebačkoj Novoj Dubravi vrata svojim učenicima trebala bi otvoriti već početkom drugog polugodišta.

U srijedu je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obišao završne radove na budućoj srednjoj školi koja će biti opremljena suvremenim kabinetima.

”Ovo je jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju, vrijednosti oko 130 milijuna kuna“, rekao je Tomašević nakon obilaska gradilišta.

Nova srednja škola, koja se proteže na 8300 četvornih metara, imat će kapacitet za 480 učenika, a oni će boraviti u 23 učionice s kabinetima. Nastava će se odvijati u jednoj smjeni. Trenutno XII. gimnazija svoje prostore dijeli s Agronomskom, Veterinarskom i Prehrambeno-tehnološkom školom.

Potres oštetio 175 objekata


Zagrebački je potres oštetio ukupno 175 odgojna-obrazovna objekta, a dosad ih je većina obnovljena. Za obnovu je izdvojeno više od 490 milijuna kuna.

Iz Grada su ranije otkrili da je prva cjelovita obnova ona Osnovne škole Miroslava Krleže završena u siječnju, a do kraja godine je u planu otvoriti sveukupno devet cjelovito obnovljenih, izgrađenih ili nadograđenih škola i domova, od čega šest s početkom nove nastavne godine.

Dosad je tako otvorena i Osnovna škola dr. Ivan Merz, Područna škola Vugrovec (Osnovna škola Vugrovec-Kašina) i Učenički dom Ante Brune Bušića, za koje je provedena cjelovita obnova. Otvorena je i Hotelijersko-turistička škola, koja se uselila u rekonstruiran i prenamijenjen bivši Učenički dom Luke Botića, a pokazan je i novoizgrađeni područni objekt OŠ Savski Gaj – Područna škola Blato te rekonstruirana i nadograđena OŠ Ksavera Šandora Gjalskog.

Obnova Gimnazije Tituša Brezovačkog trebala bi biti dovršena do sredine 2023., a obnova Gornjogradske gimnazije, Škole za klasični balet, Prve ekonomske škole te Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje do kraja 2023., dok bi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna trebala biti dovršena sredinom 2024. godine.


Komentari